Možda se umeša i policija 1Foto: STARSPORT

Jedina superligaška sezona Dinama iz Vranja u sedam decenija dugoj storiji kluba ostaće upamćena po nizu loših stvari.

Sa samo sedam bodova iz 17 utakmica ekipa sa juga Srbije mnogo pre kraja prvenstva praktično je sebi potpisala povratak u niži rang takmičenja, predsednik i trener Dragan Antić nedavno je često kritikovanje sudijskih odluka (tvrdi) na štetu svojih igrača, prozivanje fudbalske organizacije za protekciju i neregularnost, te medijsko prepucavanje sa prvim čovekom surduličkog Radnika Novicom Tončevom platio jednogodišnjom zabranom vršenja bilo koje funkcije u fudbalu, a na sve to se nakalemila sumnja u nameštanje ubedljivog poraza od Partizana u prošlom kolu od strane golmana Uroša Đurića i još nekoliko neimenovanih prvotimaca .

NJegova odmena, Radmilo Jovanović, odmah posle 6:1 u Humskoj zapretio je da će pojedincima „završiti karijeru“ zbog (ne)delovanja u utakmici sa crno-belima, misleći prvenstveno na mlake i pogrešne intervencije golmana Uroša Đurića, da bi Upravni odbor dva dana posle doneo odluku da suspenduje čuvara mreže.

„Svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo je celu fudbalsku javnost, kako u Srbiji, tako i u našem gradu Vranju, u sumnju zbog postignutog rezultata. Suspenzija se odnosi na golmana Uroša Đurića i verovatno na još nekolicinu igrača Dinama. Kao klub, ograđujemo se od svih insinuacija i nagađanja, na koje je uticao konačan rezultat utakmice“, poručili su čelnici Dinama, uz napomenu da je sve urađeno u skladu sa klupskim Pravilnikom o kažnjavanju FK Dinamo i propisima FSS.

Poslednje informacije kažu da bi u ceo slučaj mogla da se umeša i treća strana. Navodno, bez obzira na epilog ugovorenog sučeljavanja oči u oči anatemizovanog golmana i Antića biće pozvana policija, da ispitivanjem fudbalera utvrdi da li je i ko platio Đuriću da tako lako primi šest „komada“ od „parnog valjka“, koji je na istom mestu jesenas na gurku dobio Dinamo, odnosno da li su još neki od igrača kumovali silnim propustima defanzive. Za sve to vreme, niko iz krovnog Saveza nije se ni rečju oglasio, iako se i njih tiče ova priča, jer su im regularnost takmičenja i zaštita igrača (ako su ugroženi) dužnost i obaveza.

Poledica: Pravno neodrživa suspenzija

– Klub ima pravo da inicira postupak radi privremene suspenzije koja po ZOR može da traje najduže dva meseca. Za to vreme igrač mora da se izjasni o osnovanosti suspenzije. Osim toga, ima pravo i da podnese tužbu redovnom sudu radi poništaja rešenja o suspenziji. Konačna odluka kluba, nakon sprovođenja postupka u toku suspenzije, može biti: opomena, novčana kazna ili otkaz ugovora. U svakom slučaju postupak ne može da se vodi bez izjašnjenja igrača kome je neophodno uručiti pismeni otpravak zahteva za pokretanje postupka. U konkretnom slučaju klub je objavio saopštenje o suspenziji a da igrač o tome nije obavešten, niti je primio bilo kakav zahtev za vođenje postupka. Dakle, imamo situaciju da je ovakva vrsta suspenzije pravno neodrživa – kaže za Danas Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari