Mozzart uz žene iz sigurnih kuća: Zanat u rukama za sigurnu budućnost žena iz Pančeva i Zrenjanina 1Foto: promo

Žena u Sigurnim kućama ne treba da se setimo samo kada se širom sveta obeležava “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Kao i prethodnih godina kompanija Mozzart je uvek tu da pomogne u ekonomskom osnaživanju onih koje su pretrpele nasilje.

U saradnji sa Online umetničkom školom prvo su štićenice Sigurne kuće u Beogradu dobile su priliku da putem interneta nauče tajne pletenja i unaprede svoje veštine, a potom su pokloni stigli i na adrese Sigurnih kuća u Pančevu i Zrenjaninu.

Pletene igračke, torbe, aksesoari samo su deo kurseva koji se odvijaju isključivo online što ženama u Sigurnim kućama omogućava da u sigurnosti okruženja u kojem borave nauče zanat koji im kasnije može postati i izvor prihoda. Uz pomoć paketa u kojima se nalazi sva potrebna oprema, igle, vunica, makaze moćiće da uživaju u novom hobiju.

Mozzart uz žene iz sigurnih kuća: Zanat u rukama za sigurnu budućnost žena iz Pančeva i Zrenjanina 2
Foto: promo

„Obuka koja je namenjena za podizanje kapaciteta i sticanje novih veština je više nego dobrodošla i poželjna. Ovo je za njih svakako jedna šansa više da predstave svoje proizvode na tržištu ali i da na drugačiji način provedu vreme ovede i prošire svoje mogućnosti za zapošljavanje. Svakako moram da naglasim i istaknem dugogodišnju saradnju sa kompanijom Mozzart vodećom društveno odgovornom kompanijom i našim prijateljem dugi niz godina“ istakla je Jasna Vujičić rukovodilac Sigurne kuće u Pančveu.

Takođe, kompanija Mozzart obezbedila je i telefone za sve žene kojima su bili potrebni kako bi mogle da prate kurseve, steknu nove veština kao i da unaprede svoje znanje. Ovogodišnja kampanja “Stop nasilju nad ženama” samo je nastavak akcija koje kompanija Mozzart sprovodi dugi niz godina. Krajem 2019. godine potpisala je Protokol o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost o zajedničkoj akciji. Brojni sportski timovi ranijih godina uključili su se u akciju, koja je ujedinila i večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan, a fudbaleri su izlazili na trening u prepoznatljivim belim majicama sa jasnom porukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.