"Policijski čas" prekinuo duel između Đokovića i Nadala 1Foto: Fonet-AP

Drugi polufinalni duel na ovogodišnjem Vimbldonu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala prekinuo je „policijski čas“ u Londonu, a nastavak je planiran za sutra u 14 časova po srpskom vremenu.

Meč je prekinut pri rezultatu 2:1 u setovima za Novaka Đokovića.

Srpski teniser je odlično započeo meč i brejkom u petom gemu osigurao je prednost koju je sačuvao do kraja seta(6:4).

U drugom setu je pak Rafael Nadal počeo da igra bolje, a u njemu smo videli pravi „festival“ brejkova gde se bolje snašao Španac, pošto je napravio jedan više i set rešio u svoju korist (6:3).

Treći period igre je bio pak najzanimljiviji i najneizvesniji pošto je set otišao u taj-brejk, a tamo je maestralno odigrao Novak Đoković i osvojio ga sa 11:9.

Problem su napravili organizatori koji su prvi meč dana, između Džona Iznera i Kevina Andersona, stavili da se igra od 14 časova, a kako su obojica tenisera izuzetni serveri, tako je bilo jasno da i neće biti viđeno mnogo brejkova, a to se ispostavilo tačnim i ako se pogleda konačan rezultat meča 3:2 u setovima za Andersona – u odlučujućem setu je bilo 26:24 za tenisera iz Južne Afrike.

Meč je trajao više od šest i po sati, pa su Đoković i Nadal imali na „raspolaganju“ samo tri sata za svoj meč danas, a kako se radi o jednim od najboljih igrača u istoriji ovog sporta, jasno je bilo odmah da im to i neće biti dovoljno da završe svoj u tom periodu.

Finale je na programu u nedelju, pa je sada savim izvesno da ko god pobedi sutra neće imati i dan odmora između najteža dva meča na turniru.

Večerašnji meč se završio u 23 časa po lokalnom vremenu, pa će igrači imati manje od 15 sati da se odmore i pripreme pred naredni izlazak na teren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari