Mrkela: Zadržati najbolje 1Mitar Mrkela Foto: STARSPORT

Dok igrači odmaraju na lovorikama polusezone iz snova, sportski sektor Crvene zvezde ima pune ruke posla, a prvi čovek tog dela kluba Mitar Mrkela kaže da će crveno-beli, uz neminovne prodaje, probati da sačuvaju okosnicu sastava koji je sve iznenadio osvajanjem četiri boda u teškoj grupi Lige šampiona, a u Superligi stekao, objektivno, nedostižnu prednost u odnosu na najbliže pratioce.

– Dugi niz godina smo bili u situaciji da te najbolje moramo da prodajemo, jer smo morali da vraćamo i dugove i živimo od toga. Možda je sada trenutak da neke od najboljih zadržimo i planiramo sa njima na duže staze. Sve ekipe sa kojima smo igrali u Ligi šampiona imaju igrače koji su zajedno po dve, tri, četiri, pet godina i to je ključ njihovog uspeha.

Moramo da gledamo u tom pravcu, da i mi sledeće ili neke naredne sezone budemo spremni da sačuvamo kadar, kako bismo bili više konkurentni u nekim velikim mečevima nego do sada. Ne treba biti nezadovoljan urađenim u ovom periodu u Evropi, ali verujem u Zvezdu koja može da prođe u prolećni deo Lige šampiona – objasnio je bivši igrač kluba sa „Rajka Mitića“, uz najavu napada na duplu krunu i grupnu fazu sledeće LŠ.

Neki koraci su već napravljeni.

– Produžili smo saradnju sa Filipom Stojkovićem i Milanom Pavkovim, blizu smo da uradimo to sa još nekim igračima. To nam je osnovni cilj u ovom prelaznom roku, da zadržimo jezgro koje je iznelo utakmice u Evropi i osvojilo titulu. Biće i pozajmica i prodaje. U toku jeseni smo imali 30 igrača koji su konkurisali za mesto u timu i to se pokazalo kao dobro zbog 37 utakmica. Neki su igrali manje, neki više, a kako ta potreba na proleće neće biti tolika radiće se na smanjenju broja prvotimaca, pogotovo na pozicijama na kojima ih imamo previše – kaže Mrkela, koji je u međuvremenu „potpisao“ dugo čekanog štopera Nemanju Milunovića (BATE Borisov) i ofanzivnog vezistu Miloša Vulića (Napredak).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari