Mundijal u Kataru nadmašiće Rusiju 1Foto: EPA EFA YURI KOCHETKOV

Ako je uopšte i dalje postojala dilema da li će Katar biti domaćin Svetskog prvenstva 2022, od sada je više nema. Predsednik FIFA Đani Infantino obišao je radove na stadionima koji se u ovoj azijskoj zemlji grade za Mundijal, a potom izjavio da se sve odvija po planu i da će naredno Svetsko prvenstvo čak biti „bolje od onog u Rusiji“.

-Mislim da je ovo Svetsko prvenstvo izuzetno važno, ne samo za Katar, već i za ceo region. Ovaj Mundijal je jedinstvena prilika da se pokaže svetu šta ovaj deo sveta može da ponudi. Za bilo koga na svetu ovo je prilika da dođe i poseti mesto, upozna novu kulturu i upozna nove ljude – izjavio je Infantino.

Italijan na čelu FIFA obišao je stadion u Al Vakri koji uskoro treba da bude otvoren.

– Stadion je impresivan. Kada uđete ovde možete odmah osetiti kako je impozantno i možete videti napredak koji se ovde provodi četiri godine pre početka prvenstva – naglasio je Infantino.

On je napomenuo i da je Rusija na letošnjem Mundijalu postavila standarde koji će svi naredni organizatori morati da prate.

– Postoji mnogo lekcija koje možemo da naučimo iz Rusije. Prvi je kako je dobrodošlo toliko ljudi, 1,5 miliona njih krenulo je u Rusiju da uživa u Svetskom prvenstvu. Bilo je puno strahova, ali pokazalo se da je bio vrlo siguran šampionat. Cela populacija doprinela je tome i siguran sam da će se isto dogoditi ovde u Kataru. Svetsko prvenstvo u Rusiji ove godine bilo je najbolje organizovano svih vremena, ali sam uveren da će ono za četiri godine u Kataru biti još bolje – zaključio je Infantino.

Prvi stadion koji je Katar otvorio u maju ove godine u Dohi zove se „Lusail“, kapaciteta je 80.000 gledalaca i na njemu će se igrati finale. Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biće prvo koje će se igrati na jesen, od 21. novembra do 18. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari