FIBA: Srbija prvi, SAD treći favorit 1Foto: EPA-EFE/COSTFOTO CHINA OUT

Posle prvog kruga takmičenja na prvenstvu sveta za košarkaše u Kini, Međunarodna košarkaška federacije (FIBA) objavila je novu rang listu favorita za titulu, na kojoj je Srbija i dalje prva, dok su Sjedinjene Američke Države pale na treće mesto, jer ih je pretekla Australija.

U obraloženju se navodi da Srbija od februara nije poražena, a posle tri ubedljive pobede na startu šampionata zasluženo ostaje prvi favorit za titulu. Posebno ako Bogdan Bogdanović nastavi da igra na ovom nivou i da sa istim uspehom pogađa trojke.

U prva tri kola pogodio je 15 od 23 šuta za tri poena, a primera radi, reprezentacija Litvanije je u tri kola postigla 16 trojki, navodi se u obrazloženju.

Australija se probila na drugo mesto najviše zahvaljujući Džou Inglsu, „beku šuteru koji u stvari igra na poziciji niskog krilnog centra“ i vodeći je asistent na šampionatu sa prosekom od 8,7 dodavanja.

Amerikanci su posle neubedljive igre i srećne pobede protiv Turske pali na treću poziciju, mada se budući protivnici tog tima upozoravaju da se ne zaleću.

Podseća se da je slično bilo i 2010. godine, kada su SAD srećno pobedile Brazil sa 70:68, a onda su redom pobeđivali razlikom od 37, 35, 55, 10, 15 i 17 poena i osvojili titulu.

Na četvrtom mestu liste favorita je Francuska, a slede Španija, Brazil, Argentina, Litvanija, Grčka i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari