SP: Pobeda Španije protiv Srbije 1Foto: EPA-EFE/ MADE NAGI

Košarkaši Srbije zabeleži su prvi poraz na Svetskom prvenstvu u košarci. Od „Orlova“ je bila bolja selekcija Španije 81:69, zauzevši tako prvo mesto u grupi J.

To znači da će četa selektora Aleksandra Đorđevića u četvrfinalu igrati protiv reprezentacije Argentine koja je u duelu protiv Poljske trijumfovala sa 91:65 i tako obezbedila prvo mesto u grupi I.

Srbiji je pre svega falio šut za tri poena, „Orlovi“ su šutirali tek 3/19 iz svog dosadašnjeg najjačeg „oružja“, a takođe nije bilo ni skoka u odbrani, pa su Španci često imali i po dva napada zaredom, zahvaljujući svom sjajnom skoku u reketu Srbije na ovom meču.

Uz to, Srbija nije ni imala sem Bogdana Bogdanovića nekog raspoloženog igrača u napadu, a to je dovelo do velike nervoze u redovima svetskog vicešampiona, pa je tako Nikola Jokić nakon protesta zbog nedosuđene lične greške nakon udvajanja Španaca kod čeone linije dobio drugu tehničku grešku, te je meč završio na polovini treće četvrtine.

Uz to, Španija je sjajno igrala zonu u odbrani, a sa druge strane je njihov plej Riki Rubio veoma lako probijao protivničku odbranu i polagao loptu u koš, ili je pak vraćao saigračima spolja koji su potpuno sami uspevali da šutiraju za tri poena.

Upravo je novi plej Finiksa bio najefikasniji na meču sa 19 poena, dok su još Viktor Klaver (14) i Mark Gasol (11) bili dvocifreni.

Sa druge strane jedino je na nivou bio Bogdan Bogdanović sa „upisanih“ 26 poena, dok pravu podršku nije imao od saigrača budući da sem njega nije ubacio dvocifren broj poena.

Španija će u četvrtfinalu igrati protiv Poljske, a oba meča ove faze takmičenja su na programu u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari