Murinjo novi trener Rome od sledeće sezone 1Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Fudbalski klub Roma saopštio je danas da je potpisao trogodišnji ugovor sa trenerom Žozeom Murinjom, koji će preuzeti ekipu od sledeće sezone.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Morinjo je potpisao ugovor do 30. juna 2024. godine.

„Oduševljeni smo što želimo dobrodošlicu Žozeu Morinju u Rominu porodicu. On je veliki šampion koji je osvojio trofeje na svim nivoima, Žoze će biti veliki lider i doneće iskustvo našem ambicioznom projektu. Imenovanje Žozea predstavlja ogroman korak u izgradnji dugoročne i dosledne pobedničke kulture u čitavom klubu“, navodi se u saopštenju predsednika Rome Dena Fridkina i potpredsednika Rajana Fridkina.

Murinjo je jedan od najuspešnijih fudbalskih trenera sa 25 trofeja. Između ostalih, trenirao je Porto, Čelsi, Inter, Milan, Real Madrid i Totenhem, gde je dobio otkaz 19. aprila.

„Hvala prodici Fridkin što me je izabrala da vodim ovaj veliki klub i što ću biti deo njihove vizije. Posle sastanka sa upravom, odmah sam shvatio pun obim njihovih ambicija. Ista ambicija me je uvek motivisala, a zajedno želimo da izgradimo pobednički projekat u narednim godinama“, rekao je Morinjo za klupski sajt.

„Neverovatna strast navijača Rome ubedila me je da prihvatim posao i ne mogu da dočekam početak sledeće sezone. U međuvremenu, želim treneru Paulu Fonseki sve najbolje. Napred Roma“, dodao je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari