Murinjo se ponovo žalio na sudije 1Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Nakon debakla istorijskih razmeta u prvom meču (6:1) Roma nije uspela da se barem delimično revanšira Bodo/Glimtu u četvrtom kolu Lige konferencija. Meč je završen remijem (2:2) što je rezultat koji se nikako nije dopao Žozeu Murinju, treneru „vučice“.

Očekivao je portugalski stručnjak znatno bolji rezultat u Rimu; možda ga je više od svega zabolela činjenica da nije uspeo da nadigra rivala, uprkos tome što je na teren izveo gotovo najjači sastav.

U skladu sa manirima koje je naročito počeo da „neguje“ poslednjih godina, u kojima su mu se proredili berićetni periodi tokom vođenja Mančester junajteda i Totenhema, Murinjo je za ishod meča optužio sudije.

„Realnost je 2:2, ali dva penala su bila jasna kao dan. Jasna kao dan. Možemo da pričamo o čemu hoćete, ali realnost je 2:2. Imali su dva udarca u okvir gola i postigli dva gola. Mi smo postigli dva gola i imali smo dva nedosuđena penala“, stava je Murinjo.

Doveo je Murinjo u pitanje kvalitet sudija u Ligi konferencije. Njima u odbranu, u novooformljenom takmičenju Uefe nema VAR tehnologije, pa im je nešto teže da procene sporne situacije od kolega u dva kvalitetnija evropska takmičenja.

„Ne znam da li dovode loše sudije da počinju svoje karijere u Ligi konferencije. Nisam rekao ništa za sudije u Norveškoj, jer smo izgubili 6:1, ali dva penala ovde bila su čista“, nije mogao Portugalac da se pomiri sa remijem.

Na kraju izlaganja, Murinjo je prokomentarisao i igru svog tima, pogotovo ofanzivnog trojca.

„Ovoga puta nisam osetio da smo imali probleme, kontrolisali smo meč, Pelegrino i Solbaken nam nisu pravili probleme kao prošli put. Nisam imao bekove koji mogu da napadaju. Ako je negde postojao problem, onda je to bilo napred. Zaniolo, Abraham i Mkitarjan su previše grešili u dodavanjima i donošenju odluka. Mučili smo se da postižemo golove kada smo stvarali šanse, ali ponavljam još jednom, sudije su te koje su odlučile meč. Igrači su poštovali dres do samog kraja“, istakao je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari