Na Evropskom prvenstvu Finska pobedila Dansku rezultatom 1:0 1Foto: EPA/Stuart Franklin / POOL

Fudbalska reprezentacija Finske pobedila je večeras u Kopenhagenu Dansku sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu, koju je obeležio i prekid nakon što se danski igrač Kristijan Eriksen srušio na travu.

Utakmica je bila prekinuta više od sat i po vremena nakon što se Eriksen u završnici prvog poluvremena srušio na travu. Njega su lekari 10 minuta reanimirali na terenu, a zatim je u svesnom stanju iznet sa terena i prebačen je u bolnicu.

Čelnici Fudbalskog saveza Danske naveli su da je fudbaler Intera u stabilnom stanju i da je svestan.

Danska je imala više prilika u prvom poluvremenu ali nije uspela da ih iskoristi. Kada je utakmica nastavljena, Finska je bila bolja, a povela je u 60. minutu golom Joela Pohjanpala u 60. minutu. To je bio prvi i jedini šut na gol finskog tima na utakmici i prvi pogodak Finske na velikim turnirima.

Igrači Finske se nisu radovali posle pogotka.

Danska je posle toga pojačala i dosuđen joj je jedanaesterac u 74. minutu, posle duela Paulusa Arajurija i Jusufa Poulsena.

Penal je izveo Pjer Emil Hojbjerg, a golman Finske Lukaš Hradecki je odbranio.

Danska je napadala do kraja, ali i pored ukupno 22 šuta na gol nije uspela da zatrese mrežu Finske.

U drugom kolu Finska će 16. juna igrati protiv Rusije u Sankt Peterburgu, a Danska će dan kasnije u Kopenhagenu igrati protiv Belgije.

U drugoj utakmici u Grupi B večeras igraju Belgija i Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari