Na Marakani radovi uveliko traju: Zvezda postavlja najmoderniju podlogu u Evropi 1FK Crvena zvezda

Sezona je uspešno okončana, a od naredne, fudbaleri Crvene zvezde dočekivaće rivale na najmodernijoj podlozi u Evropi.

Kada se budu vratili sa domora, od 19. juna, fudbaleri Crvene zvezde sigurno će biti prijatno iznenađeni izgledom travnate podloge, koja je u poslednjih par sezona bila u veoma lošem stanju.

Prvo je rekonstruisana podloga na glavnom pomoćnom terenu ispod južne tribine, a danas je krenula i potpuna promene trave na stadionu „Rajko Mitić“.

Kako ističu u Ljutice Bogdana, podloga na glavnom terenu biće najmodernija u Evropi, a radovi će se odvijati u nekoliko etapa.

Trenutno je u toku skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%).

Posle toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu „Rajko Mitić“.

Pored najkvalitetnijih materijala u proces zamene podloge su uključeni i najbolji izvođači radova na svetu, koji koriste najmoderniju opremu.

Oni su učestvovali u postavljanju terena najvećih evropskih i svetskih klubova kao što su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Vest Hem, Lester, Bešiktaš, ali i u Rio de Žaneiru na čuvenoj Marakani, kao i na stadionu Lusail gde je odigrano finale Svetskog prvenstva u fudbalu prethodne godine.

Očekuje se da glavni teren stadiona „Rajko Mitić“ bude spreman već 10. jula, odnosno za sam start takmičarske 2023/24.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari