Na put osveženi i "pročišćeni" 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde posle pretrpanog novembra, konačno su imali sedam dana između dve utakmice, a sledeći ispit je meč sa Makabijem u Tel Avivu (20.05).

Bila je to prilika za osveženje, ali i za ispravljanje na treningu nekih bitnih grešaka koje su se u poslednje vreme odrazile na rezultate.

Makabi je u seriji od tri izgubljene utakmice (Real, Valensija, Armani), dve sa manje od tri poena razlike. Zvezda ima dva uzastopna poraza (Barselona, Efes) i ovo će i za jedne, i za druge biti prilika da prekinu crnu seriju i vrate se u borbu za plasman u Top 16. Makabi je uvek važio za jednog od najmanje „gostoljubivih“ domaćina, ali je realnost pandemije i praznih dvorana i tu ostavila traga. Prošle sezone Makabi je na svom parketu izgubio samo jednu utakmicu dok je ove već pretrpeo tri poraza u pet utakmica.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da je tokom pauze ekipa uspela da se regeneriše i ispravi nedostatke koje su joj stvarali komplikacije u dosadašnjem toku sezone.

„Dobro nam je došla ova pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno „pročistimo“ i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici protiv Efesa, te energije kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije. Čeka nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde je trenutno“, smatra Obradović.

On je svestan da trenutni plasman Makabija nije i pravi pokazatelj njegovog kvaliteta.

„Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. To je tim koji je napravljen najmanje da bude u TOP 8, a sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u ekipu. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balans koji moramo da pronađemo“, dodao je trener Crvene zvezde.

Dejan Davidovac naglasio je značaj treninga u ovoj mini pauzi.

„Do sad smo trenirali samo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Armanijem. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi“, rekao je Davidovac.

Biće to duel drugog strelca dosadašnjeg takmičenja Džordana Lojda, 18,4 poena po utakmici, i trećeg po efikasnosti Skotija Vilbekina (17,6). U ovom veku dva tima su odigrala 10 utakmica i skor je 5-5, Makabi je poslednji meč protiv crveno-belih kod kuće lako dobio 92:76.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari