Nada i opomena iz Beograda 1Foto: STARSPORT

Remi sa Hrvatskom nagovestio je mogućnost „rasta“ drastično podmlađene muške rukometne selekcije Srbije u budućnosti, ali ispuštena pobeda u zadnjim sekundama meča u beogradskoj Areni, u velikom regionalnom derbiju s jednom od većih svetskih rukometnih sila u poslednjih dve decenije, nije bitnije popravila šanse „orlova“ u borbi za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Naprotiv, posle ove deobe bodova, istog epiloga duela sa drugoplasiranom Švajcarskom i šokantnog poraza od Belgije pre toga, realnije deluje odlazak kroz „iglene uši“ na EP i to u slučaju da tim Nenada Peruničića završi među četiri najuspešnije trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.

Za šta će im biti neophodni trijumfi u revanšima sa Švajcarcima i Belgijancima, iskombinovani sa kiksevima konkurencije iz drugih grupa, dok bi čak i nerešen rezultat protiv Hrvatske, ove nedelje u Zadru, vredeo kao suvo zlato.

– Momci su pokazali karakter, motiv, srce… Ipak, mi i dalje imamo dozirani kvalitet, moramo da rastemo. Nerešeno protiv ovakve jedne ekipe je dobar rezultat. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak. Nadam se da će se i u Zadru to videti – kaže selektor Nenad Peruničić.

Kapiten Nemanja Ilić samouvereno ili pretenciozno najavljuje da će u ponovnom sudaru sa trofejnim hrvatskom stručnjakom Linom Červarom i njegovim „vatrenima“ biti ispravljene „krive Drine“ od pre nekoliko večeri.

– Idemo u Hrvatsku da pobedimo, u svakoj utakmici idemo da pobedimo, da sakupimo bodove. Mislim da je ovaj mladi tim na dobrom putu, a vreme će pokazati da možemo da igramo sa svima – tvrdi vođa srpskog tima, s dva osvojena boda trećeg sastava na tabeli grupe 2 i 18. mestom na prvenstvu sveta januara ove godine.

Olakšavajuća okolnost je to što se prilikom „biranja“ dopunskih učesnika takmičenja u Austriji, Norveškoj i Švedskoj ne računaju rezultati utakmica s najlošijima u grupi a u slučaju srpskog tima to je Belgija koja Radivojevića, Milosavljeva, Kukića i ostale šokirala na meču u Zrenjaninu, još na startu novog pokušaja da se ovaj nekada trofejni srpski sport izvuče iz blata.

Grupa 2

IV kolo

Hrvatska – Srbija

Švajcarska – Belgija

1. Hrvatska 5

2. Švajcarska 4

3. Srbija 2

4. Belgija 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari