Nadal i Stivens brane, Novak i Serena napadaju 1Foto: EPA/MAST IRHAM

U ponedeljak je u Njujorku počeo poslednji ovogodišnji grend slem.

Pored toga što su obezbedili rekordan nagradni fond od 53 miliona dolara, što će ravnopravno podeliti ATP i WTA konkurencija, organizatori su za 50. jubilarni turnir uspeli da završe renoviranje i pokrivanje drugog po veličini stadiona „Luis Armstrong“, tako da će se mečevi igrati i na najvećem stadionu u svetu tenisa, „Artur Ešu“ (23.771, pokretan krov od 2016), i na „Armstrongu“ (14.000, pokretan krov od 2018), ali i na „Grendstendu“ (8.125), koji je u prethodne dve sezone imao ulogu drugog najvećeg terena.

Titule brane Rafael Nadal i Sloan Stivens, a na kladionicama favoriti za osvajanje trofeja su Novak Đoković i Serena Vilijams. Ovo je poslednji grend slem turnir sa 32 nosioca. Od naredne sezone za nosioce na žrebu biće postavljano samo prvih 16 u obe konkurencije, nakon čega će svi ostali moći da „zapadnu“ bilo gde.

Novak Đoković će pokušati da osvoji treću titulu na američkom grend slemu posle 2011. i 2015. i ukupno 14. u karijeri. Njegov protivnik u prvom kolu biće Mađar Marton Fučovič, a meč je drugi na programu stadiona „Artur Eš“, na kome takmičenje počinje od 18 časova. Od srpskih igrača u utorak nastupaju – Krajinović protiv Metjua Ebdena, Đere za rivala ima Leonarda Majera, a Troicki  Tenisa Sandgrena.

WTA: Napredak Krunićeve i Danilovićeve

Dve najbolje rangirane srpske teniserke Aleksandra Krunić i Olga Danilović napredovale su za po jedno mesto na danas objavljenoj WTA listi.  Aleksandra Krunić je i dalje jedina srpska predstavnica među 100 najboljih, ona sada zauzima 49. mesto, na prethodnoj listi bila je 50. Danilovićeva je sve bliža plasmanu među prvih 100, pošto se nalazi na 108. mestu i pomerila je granicu svog najboljeg plasmana u karijeri. Srbija među 200 najboljih ima još dve teniserke, Dejanu Radanović na 195. i Ivanu Jorović na 196. mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari