Nadal: Moram iz sve snage, pa ako se slomim, slomiću se 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Španac i dalje razmišlja o fizičkim problemima sa kojima se borio više od godinu dana.

U Barseloni i Madridu napravio je male korake, međutim Rafael Nadal želi da u Rimu napravi jasniji iskorak, posebno jer je to poslednji turnir pred početak Rolan Gaorsa, krajem maja.

Već na startu mastersa u prestonici Italije imao je problema sa Zizuom Bergsom ali je uspeo da ga eliminiše posle preokreta.

Bilo je evidentno da je još uvek daleko od prepoznatljive forme. Na momente je prezentovao tako unikatnu tehniku udarca, pogotovo iz forhenda, ali mu je nedostajao kontinuitet.

Nadal se još uvek muči sa fizičkim problemima zbog kojih je prethodnih godinu dana mnogo vremena provodio u rehabilitacionim centrima i čini se da je sada više u fazi kada često razmišlja o samoj mogućnosti da se ponovo povredi.

– Dolazi trenutak u kome moram da pružim 100 odsto. Moram da izgubim strah da ću se teže povrediti, da ću se fizički slomiti. Sada moram da zapnem, pa ako se slomim, slomio sam se. Loša sreća. To je cilj za ovu nedelju – podsetio je Rafa na prethodno date izjave u kojima je akcenat stavljao na to da nema dugoročnih planova, već samo one kraće dnevne i nedeljne.

Objasnio je detaljnije kakvih je problema imao posle turnira u Brizbejnu na samom startu galendarske godine, posle kojeg je pauzirao maltene do početak sezone na šljaci.

– U Brizbejnu sam povredio deo trbušnog mišića zbog čega sam bio operisan. Odstranjen mi je deo i bilo je potrebno vreme da se ostatak ojača i moj kuk navikne na novu konfiguraciju.

Naravno i duel sa Belgijancem na samom startu turnira u Rimu pokazao je da Nadal i dalje ima problema sa naglim padovima u igri, odnosno da previše oscilira i da zbog toga čak i gubi mečve protiov daleko slabijih rivala.

– Nisam stabilan u igri kao ranije, to moram da vratim. Moram da se pomirim sa padovima. Ovde sam mnogo bolji na treninzima nego u Barseloni ili Madridu.

Hubert Hurkač biće naredni rival Nadala. Poljak je mnogo kvalitetniji igrač na tvrdim podlogama na kojima do izražaja dolazi njegov razoran servis. Na šljaci je osetno slabiji, međutim to za Rafu ne predstavlja olakšavajuću okolnost.

– Ne verujem ni da ću protiv njega u subotu igrati na maksimalnom nivou, ali se nadam da će biti bolje nego na startu turnira u Rimu.

Hurkač je deveti na svetu, ima 27 godina, a njih dvojica se nikada do sada nisu sastajali.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari