Nadal titulom na Australijan openu oborio rekord po broju osvojenih grend slemova

Španski teniser ovogodišnji šampion turnira u Melburnu

Ostavite komentar


  1. Iskoristio je šansu!
    Nesportski je komentarisao Djoletovi sitaciju i otvoreno pokazao radost za pozencijanu šansu, što je nesportski!
    Publika i straji komentatori su svi bili za Nadala, rakođe nekorektno prema Medvedovu!
    A nas Nole je pobedjivao sve to!

  2. Nadal je sa sbvoje strane uradio šta je trebalo da uradi i na tome mu svaka čast. Sa svoje strane je odradio posao. Svi se oni koji su u vrhu današnjeg sporta gde se radi o ogromnim ugovorima od strane sponzora koriste kojekakvim preparatima i substancama danas na listi dozvoljenih, a sutra već možda ne. U srpskom narodu ostaje žal što je Novak ostao dosledan svojim stavovima i nije se vakcinisao. Između prosečnog Srbina i sebe, izabrao je sebe. Pošteno. Tako da svakom svome.

    Nema ljutiš, osim naravno ako je ljutiš upravo ono što želimo ili ono što nam najbolje ide od ruke.

  3. Cestitke Nadalu. Sto se Novaka tice on sam bira svoj put. Sada neka odluci sta i kako dalje. Svi bi mi voleli da se vakcinise I nastavi da igra i osvaja titule ali je to pre svega njegova odluka. Odluciti se mora posto nije puno vremena ostalo.

  4. I Danska je bila prvak Evrope 1992 godine. A od celog danskog tima jedino je Mihael Laudrup imao obraza da prizna da mu nije mesto na tom prvenstvu. Malo ko se toga seća ,kao što će se retko ko u svetu sećati da Nadal nema obraza. Svojom ondašnjom izjavom o Noletu je to pokazao.

  5. Rafael Nadalu u rano detinjstvo dijagnostciran mu je pisijatriski Opsesivno kompulsivan problem. Oni koji prate tenis mogu da primete manifestaciju ove patologije još pri samom izlasku na teren – zbunjeno lice sa emocijama malolenika. A kada mora da odgovori na postavljeno pitanje sudije ili novinara izgovara reči kao petogodišnji dečak. Kada sedne na svojoj stolici započinje opsesivna procedura sređevanja stvari i stvarčica koje mora da uradi samo njegova ruka. Kada treba da servira prvo sledi opsesija – desnom rukom uvek mora da uhvati šorc na zadnjici, pa majcu na rameinima, i na kraju „sređuje“ kosu iza oba uveta. Ova psihijatriska patolgija se kontroliše sa konzumriranjem određenih medikamenata. Ono što je važno za sport, pored tih lekova mogu mu se davati stimulativna sredstva. Kada pročitamo da je otsutan zbog fizičke povrede, može biti psihijatriski problem – ima period kad organizam ne podnosi lekove i stimulativna sredstva. Pre dve godine u Parizu Novak je igrao slabo protiv Nadala, ali u Rimu prošle godine, i kako je Nadal igrao posle dva izgubljena seta protiv Medvedeva, mora da je u pauzi popio to što mu treba. Naravno, i provakatori u publici nisu slučajnost. Kao što Medvadev nije slučajno Rus.
    Novak, kao izuzetan karakter, sigurno zna ali ćuti. Ćuti cela Novakova ekipa jer su doznali da se sredstva koja mu se daju za stimulaciju ne mogu se dokazati standardnom metodom u laboratoriji.
    Toni Nadal se prvi javio sa traženjem da se nevakcinisanom Đokoviću ne dozveli da nastupi u Maburnu. On je već bio na putu jer je imao dozvolu Teniske aosijacije Australije. No Španija ima najveći broj tenisera i najveći broj Kampova za obuku. Ono njaveći broj su Sloveni io Slovenke ali u podeljenim, a neke i zavađenim, državama. Kao da ne znamo da Invalidi duha i čovečnosti vladaju svetom. A Đoković je već oformio paralelnu Organizaciju tenisera. Imperija je ubrzo uzvratila brutalnim udarcem.

  6. Da,titulu nije osvojio,australija izbacila sigurnog pobednika,a time i dobila pare lovu od nadala za osvajanje navodno kao donaciju za spasavanje koala….sramota za tako malu drzavu in gde su ljudske vrednosti nepostovane obezvredjene.to je demokratija…

  7. Nevjerovatno, kakvi pakosni, ostrasceni i glupi komentari. Nadal je pobijedio i tacka. A da, najbolji je u istoriji tenisa.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.