Nadal u polufinalu Vimbldona, Fric pao posle četiri i po sata 1EPA-EFE/KIERAN GALVIN EDITORIAL USE ONLY

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Tejlorom Fricom u meču koji je trajao četiri sata i 20 minuta- 3:2 (3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6/10:4).

Odlučio je super taj-brejk u kome je Španac bio dominantan, a Amerikanac je jedva stajao na nogama. Nadal se u petak u polufinalu sastaje sa Nikom Kirjosom.

Mnogo puta je u poslednje vreme u sportu korišćena tipično američka reč „rolerkoster“, ali je meč Nadala i Frica u četvrtfinalu Vimbldona bio to u pravom smislu reči.

Oba tenisera su bila čas gore, čas dole, ne samo kad je rezultat u setovima u pitanju, nego i tokom svakog seta. Brejk na travi je, kako je vreme odmicalo, bio sve laše dostižan, gubila su obojica servise mnogo više nego „obično“, ali vraćali i gurali dalje. Imao je Nadal opet zdravstvene probleme, tražio medicinske tajm-aute, u pitanju je bio trbušni mišić, ali i hronična priča sa stopalima.

Delovaoje Fric sve vreme psihološki spremno za sva „iznenađenja“ na terenu, Rafa je po ko zna koji put u karijeri posle iskazanih problema bio kao nov i spreman na sve napore. Izuzimajući period nešto slabijeg prvog servisa u trećem setu.

Kako je meč odmicao obojica su pravila sve više neuobičajenih grešaka, što zbog želje da se poen reši što pre (Fric), što zbog isto tako želje da se meč brže približi kraju. Kada je Nadal brejkom poveo 4:3 u petom setu, jako je zamirisalo na rutinu do kraja, ali je Fric odmah uzvratio i meč je otišao u „tajbrejk“ nad „tajbrejkovima“, peti set je bio u pitanju. A onda je pobedilo iskustvo, rutina i psihološka prednost.

Mnogo polemika izazvaće Nadalova povreda krajem drugog i početkom trećeg seta, priča da je bio na ivici odustajanja i da je to od njega čak iz boksa tražio njegov otac, ali magneti na stomaku su se pokazali čudotvornim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari