Nagrada za Pedrija, "Zlatni dečko 2021." 1Utopio se u prosek na startu Olimpijskih igara: Pedri

Nagradu koju je jedino on mogao da dobije ove sezone. Barselonin mladi vezista, Pedri pobedio je konkurenciju najtalentovanijih fudbalera na Starom kontinentu, dobivši nagradu „Zlatni dečko“ za najboljeg mladog fudbalera Evrope u kalendarskoj 2021. godini.

Od momenta kada je na polusezoni 2020. stigao iz Las Palmasa, prvo na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa, Pedri se kao 18-godišnjak brzo ustalio u startnoj postavi Barselone. I ne samo to, ubrzo je postao i reprezentativac Španije, tačnije neizostavni deo startne postave „crvene furije“.

Iako Barselona nije imala dobru sezonu, Pedri se izborio za startnu ulogu u reprezentaciji Španije na Evropskom prvenstvu, a odmah potom je pristao i da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zbog prenatrpanog kalendara i ogromnog broja odigranih utakmica, Pedri se nedugo posle nastupa na Olimpijadi i povredio, tako da faktički od starta takmičarske 2021/22 vreme provodi na rehabilitaciji.

Takođe, u 2021. je predstvljao Španiju i na Evropskom prvenstvu za mlade, što su sve dokazi na osnovu kojih je zasluženo dobio nagradu za najboljeg mladog fudbalera na Starom kontinentu.

Nedavno je produžio ugovor sa Barselonom, a klub je otkupnu klauzulu zaokružio na impozantnih milijardu evra.

O tome kakav kvalitet poseduje momak sa Tenerifa, još više potvrđuju priznanja koja je dobio na svom dosad najvažnijem turniru – Evropskom prvenstvu seniora. Mladi Pedri, iako debitant, izabran je u idealnu postavu i proglašen je najboljim mladim igračem turnira.

U tradicionalnom izboru italijanskog Tutosporta, Pedri je proglašen najboljim fudbalerom Evrope do 21 godine za 2021.

Među onima koji su glasali bili su nekadašnji fudbaleri Andrej Ševčenko, Lotar Mateus, Hristo Stoičkov, Emilio Butragenjo, Pavel Nedved, Stefan Šapuiza, Luka Toni, Samjuel Eto, Alesandro Kostakurta, Edvin van der Sar, Huan Sebastijan Veron i Rui Košta.

Pedri je 19. dobitnik priznanja Zlatni dečko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari