Najbolji igrač napušta PSŽ bez obeštećenja: Klub unajmio botove da kritikuju Mbapea na društvenim mrežama 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kilijan Mbape mogao bi u januaru da napusti Pari Sen Žermen, jer su mu „ugrožena radnička prava“, izjavila je za „RMC sport“ advokat Tatjana Vasin.

Čelnici francuskog kluba unajmili su kompaniju koja je kreirala lažne naloge na društvenim mrežama da bi napadala i kritikovala ponašanje svog napadača.

„Mbape može legalno da raskine ugovor jer klub krši njegova radnička prava, što mu otvara prostor da potpiše kao slobodan agent za bilo koji klub“, rekla je Tatjana Vasin, stručnjak u oblasti sportskog prava.

Kako tvrdi madridski dnevnik „As“ uprava Real Madrida iskoristiće ovaj skandal i u januarskom prelaznom roku potpisaće ugovor sa Mbapeom bez obeštećenja.

Italijanski mediji prenose da je žrtva agencije koju je unajmio PSŽ bio i nekadašnji igrač Parižana, a sada Juventusa Adrijen Rabio.

Vezni fudbaler nije želeo da produži ugovor sa klubom 2019. godine i tada se našao na meti napada na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari