Najbolji u Vranju, najgori u Superligi 1Foto: Facebook FK Dinamo Vranje (Arhiva)

Fudbalski klub Dinamo koji se posle jesenjeg dela prvenstva, koji se nalazi na poslednjem mestu u Super ligi Srbije, na redovnom godišnjem izboru najboljih u sportu u Vranju proglašen je za najbolji kolektiv, odlukom žirija gradskih vlasti.

Klub čiji je predsednik i trener Dragan Antić „Recko“ (55) odlukom disciplinskih organa FSS udaljen sa fudbalskog terena na duže od godinu dana, a klubu zaprećeno oduzimanje bodova tako je izvojevao, posle mnogih fudbalskih poraza najvažniju političku pobedu. Pod njegovom „pištaljkom“ fudbaleri Dinama šetali su ulicama Vranja, tražeći veći fudbalski budžet (a dobili su 18 miliona dinara po odluci gradske vlasti). Dinamo je osvojio deset bodova (dve pobede protiv Zemuna, jedna protiv Rada i jedan remi). I postali „najbolji sportski kolektiv“ u gradu gde se sportom bavi više hiljada mladih ljudi u raznim sportovima.

„Otanjili smo sa budžetom. Trebaće nam još novca ali idemo na pripreme u Tursku“, rekao je i ekipu odveo u Antaliju Antić. U međuvremenu potpredsednik luba postao je Aleksandar Vuksanović (Aca Lukas), a za trenera 13. februara stiže Saša Ćurčić „Đani“ direktno iz Velike Britanije. „Najbolji sa najboljima“ – slogan za prst u oko inertnoj fudbalskoj javnosti u Vranju i na jugu Srbije, ali mnogo više ljudima u FSS.

Možda sve postaje jasnije posle izjave predsednika Sportskog Saveza Srbije, Davora Štefaneka, kome su se tokom posete Vranju domaćini pohvalili da će pored gradskog, i stadiona „Jumko“, dobiti i treći od predsednika Srbije. „Ako je obećao Vučić će to i uraditi“, odgovorio je ovaj vrhunski sportista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari