Najduže razdoblje između dva gola u Ligi šampiona: Arnautović strelac posle 4.740 dana 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Portugalskom fudbalskom velikanu Benfici ni tri gola prednosti u prvom poluvremenu pred svojom publikom nisu bila dovoljna da ostvari prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone.

Inter se podigao iz ponora. Prvi put ikada u svojim učešćima nadoknadio je toliki zaostatak.

Podstrek je dobio pogotkom Marka Arnautovića u 51. minutu.  Sledeći se, sedam minuta kasnije, u strelce upisao Davide Fratezi, a Benfikinu pobedu je osujetio Aleksis Sančez iz penala u 72. minutu. Sva tri gola za domaćina dao je Žoao Mario.

Arnautović (34), naše gore list, ali austrijski reprezentativac, čekao je na naredni gol u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala 4.740 dana, duže nego iko.

Prethodni pogodak je postigao u meču poslednjeg kola 2010. kada je Verder u utakmici bez značaja savladao Inter na svom Vezeru s 2:0.

Arnautoviću je to bila prva sezona u nemačkom timu, a u prethodnoj je bio igrač upravo neroazura, i to kao Tventeova pozajmica. Italijanski velikan ga nije otkupio, iako je nesumnjivo bilo da se radi o napadaču velikog dara. Verder ga je oberučke prihvatio, za 6,2 miliona evra.

Piše mu se da je s Interom osvojio Ligu šampiona 2010, iako mu Portugalac Žoze Murinjo nije ukazao poverenje. Dvaput mu je bio rezerva.

Posle Verdera je u Evropi igrao u klubovima koji nisu bili učesnici Lige šampiona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari