Najmlađi, ali uvek najbolji 1

Pioniri iz Velikog Gradišta nastavljaju svetlu odbojkašku tradiciju ove varošice na Dunavu što su dokazali i ponovnim osvajanjem šampionske titule u nadmetanju sa vršnjacima najboljih ekipa iz čitave Srbije uprkos činjenici da su bili najmlađa ekipa.

Naime, pred prepunim tribinama sportske dvorane u Velikom Gradištu, pioniri VGSK iz Velikog Gradišta osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su osvojili prvo mesto na Finalnom turniru prvenstva Srbije 2018. godine.

U finalu VGSK je savladao Vojvodinu NS seme iz Novog Sada sa 3:1. Do prvog mesta najmlađa ekipa na turniru stigla je nakon četiri pobede u tri dana koliko je trajao turnir u Velikom Gradištu.

Kako je izjavio trener Kluba Dejan Milanović, ovo je treća šampionska titula sa tri različite generacije i drugo uzastopno pionirsko zlato. On je zahvalio dečacima, roditeljima, predsedniku Kluba i lokalnoj samoupravi koja zna da u ovoj deci ima zdravu budućnost. Velikim radom i dobrom selekcijom ova ekipa je već četiri godine u vrhu mlađih kategorija u Srbiji.

Predvodnici ove generacije bili su kapiten Milutin Mijajlović, najbolji napadač na turniru, i Lazar Stević, najbolji primač u svom uzrastu, a u ekipi prvaka države igrali su još Bojan Pantić, Milan Vasić, Veljko Lukić, Jovan Mandić, Andrej Stanimirović, Dragan Ilić, Dušan Živojinović, Stevan Lukić, Nenad Vasiljković i Lazar Jeremić.

Tehnički organizator turnira bio je lokalni Odbojkaški klub VGSK a mečevi su igrani u Hali sportova i sali Gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari