Najozbiljnija povreda Nejmarove karijere 1Foto: EPA-EFE/Raul Martinez

Brazilskom fudbalskom asu Nejmaru (31) znali su da prikače etiketu simulanta koji glumi da ga je protivnički grubijan pokosio kao sabljom, ali sada je stvar ozbiljna, najozbiljnija u njegovoj karijeri.

Potkraj prvog poluvremena utakmice s Urugvajem u Montevideu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026 (domaćin pobedio s 2:0) najbolji strelac u istoriji brazilske reprezentacije je s igrališta odvezen na nosilima i u suzama.

Ustanovljeno je da su mu stradali ukršteni ligamenti i mensikus na levom kolenu. Pauziraće najmanje pola godine, možda čak i do juna, a taman se oporavio posle četiri meseca i krenuo je da igra za saudijski Al Hilal u koji je stigao iz Pari Sen Žermena.

Posvećeni pratioci njegovog fudbalskog dela su izračunali da su ga prethodne povrede odvajale od terena 918 dana.

U Barseloni, u kojoj je igrao od dolaska iz Santosa 2013. do 2017. povrede su ga snašle deset puta, pauzirao je 147 dana i propustio je 34 meča.

Za šest godina među pariskim „svecima“ zatim – 29 povreda, 771 dan i 147 utakmica.

Povreda koja ga je zabolela u srce svakako je ona s Mundijala u Brazilu 2014. U pobedi u četvrtfinalu protiv Kolumbije (2:1) morao je da napusti teren u 88. minutu. Propustio je polufinalni meč i utakmicu za treće mesto. Bez njega pretenzije domaćina na prvu titulu prvaka sveta posle 2002. Nemačka je razbila u paramparčad – 7:1. Brazilce je dokrajčila Holandija – 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari