Najtalentovaniji srpski plejmejker biće izabran kao šest pik na NBA draftu, procenjuju mediji u SAD 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Najtalentovaniji srpski plejmejker Nikola Topić mogao bi da bude šesti pik na narednom NBA Draftu, objavio je američki ESPN.

Topić je ovu sezonu počeo u Megi kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde, ali ga je klub sa Malog Kalemegdana brzo vratio u svoje redove. Doživeo je peh sa povredom, ali ga Amerikanci uprkos toj činjenici vide izuzetno visoko na narednom draftu.

Ukoliko se predviđanja ESPN-a ispune, Topić bi postao drugi najbolji draftovan igrač koji dolazi iz Srbije, posle Darka Miličića, koji je 2003. godine bio drugi pik na draftu, odmah iza Lebrona Džejmsa.

Već sada je veliko interesovanje timova iz donjeg doma NBA lige za usluge mladog srpskog reprezentativca, ali je u ovom trenutku gotovo nemoguće proceniti gde će Topić završiti.

Jedan od timova u kome bi Topić mogao da završi su i Toronto Reptors, koji sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković.

U najjačoj ligi sveta od srpskih košarkaša trenutno nastupaju Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari