Naomi Osaka nova šampionka US Opena 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

Japanska teniserka Naomi Osaka nova je šampionka US Opena pošto je u finalu pobedila Serenu Vilijams sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Iako je Japanka odigrala perfektno i sasvim zasluženo osvojila svoju prvu Gren slem titulu u karijeri, meč je obeležio verbalni sukob između Serene Vilijams i glavnog sudije Karlosa Ramosa u drugom setu, kakav dugo nije viđen na teniskim terenima širom sveta.

Prvo ju je Portugalac opomenuo zbog „koučinga“, tačnije pomoći gestikuliranjem rukama koju je dobila od svog trenera Patrika Muratoglua sa tribina, a zatim i zbog polomljenog reketa, pa joj je zato glavni sudija oduzeo i jedan poen.

Naomi Osaka nova šampionka US Opena 2
Foto: EPA-EFE/ JASON SZENES

Tu se svađa nije završila, pa je posle optužbi Serene Vilijams da je Ramos „lopov koji joj je ukrao poen“, usledila nova kazna – oduzet gem za velikih 5:3 za Osaku u drugom setu, a onda je dvadesetogodišnja teniserka sačekala svoj servis gem i osvojila titulu, kojom je postala prva teniserka iz zemlje „izlazećeg sunca“ sa najvrednijom titulom u svetu tenisa.

Naomi Osaka nova šampionka US Opena 3
Foto: EPA-EFE/ DANIEL MURPFY

U prvom setu Naomi Osaka je bila bolja teniserka na terenu, pošto je napravila čak dva brejka i i spasla dve brejk lopte protivnice. Meč je ukupno trajao 80 minuta.

Ramos se nije pojavio na dodeli nagrada

Posle meča, na zvaničnoj ceremoniji nije bilo i sudije Alberta Ramosa koji je nakon završenog susreta brzim hodom izašao sa terena i na isti se više nije vratio, iako nakon zavšenih finala i sudije dobijaju nagrade na teniskim turnirima. Serena Vilijams je u svom govoru pozvala publiku da zaboravi na sve i da pozdravi novu šampionku, što je i 25.000 ljudi učinilo i velikim aplauzom dočekalo govor Naomi Osake koja se u suzama zahvalila svima, a pogotovo svom stručnom štabu na veri i pomoći u karijeri, kao i Sereni Vilijams na meču s obzirom da se Japanka večeras sastala sa svojim idolom iz detinjstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari