Napad je najbolja odbrana 1Foto: STARSPORT

Posle dugih 25 godina fudbaleri Crvene zvezde su dočekali „proleće u Evropi“. Rukovodstvo kluba uspelo je da ublaži kaznu UEFA, tako da je večeras u 18.00 sve spremno za spektakl.

– Došli smo do ovde dokle smo došli na jedan lep način, na nama je da izađemo i odigramo najbolje što možemo ove dve utakmice. U fudbalu je sve moguće, videćemo šta će biti. Mi imamo neki naš plan i cilj. Napad je najbolja odbrana, oduvek je tako i ne bih voleo da moji igrači drugačije razmišljaju – rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

On je dodao da Zvezda, Beograd i Srbija zaslužuju ovakav spektakl, da nema treme, te da u klubu kruži pozitivna energija koju će pokušati da iskoriste. Šef struke crveno-belih veruje da odlazak Gelora Kange neće predstavljati problem za njegov tim.

– Koga nema bez njega se mora. Podvukao bih crtu na jesenji deo, sve što je bilo lepo pamtićemo, a ružno zaboraviti. Idemo dalje. Trudićemo se da budemo ono što smo bili do sada, borićemo se i dati sve od sebe, a ako neko mora da bude favorit, onda je to CSKA – poručio je Milojević.

Svi ostali igrači, uključujući i Ričmonda Boaćija su su na raspolaganju treneru crveno – belih.

– Svi su spremni, Boaći je odradio ceo trening i videćemo kako će se osećati pred utakmicu. Nekih dilema oko sastava tima imam, ali siguran sam da ću ih otkloniti do početka meča – rekao je Milojević.

Vezista Zvezde, Branko Jovičić, imao je iskustva sa ekipom CSKA, igrajući za Amkar, iz kojeg je i došao u LJutice Bogdana.

– Jasno je kakva su ekipa, CSKA je u vrhu ruskog i evropskog fudbala već dugi niz godina. Spremni dočekujemo utakmicu, obećavam da čemo pružiti maksimum. Čeka nas spektakl. Protivnika dobro poznajem, naša igra će zavisiti od svih igrača. Odlična atmosfera u timu nas je i dovela do odličnih rezultata. Od nas se uvek očekuju pobede, to je Zvezda – tvrdi Jovičić.

U Zvezdi se svi nadaju povoljnom rezultatu ne samo u večerašnjem nadmetanju već veruju da će i 22. februara u Moskvi na VEB areni uživati u spektaklu nakon kog će uzdignute glave napustiti teren. Da li će to biti dovoljno i za opstanak na evropskoj sceni naslutiće se već posle ovog „prvog poluvremena“ u Beogradu.

Ima još ulaznica

Mimo svih očekivanja na blagajnama stadiona Rajko Mitić još uvek ima ulaznica. U ponedeljak je u slobodnoj prodaji ostalo još oko 5.000 karata, a iz kluba apeluju da navijači dođu ranije na stadion kako bi se izbegle gužve jer će se na samom ulazu vršiti rigorozna kontrola.

Prema poslednjim informacijama iz LJutice Bogdana na stadionu Rajko Mitić „armejce“ će bodriti oko 500 navijača iz Rusije.

CSKA bez tri reprezentativca

Fudbaleri moskovskog CSKA na meču protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope biće bez povređenih Alekseja Berezuckog, Georgija Šćenikova i Timura Žamaletdinova.

Trojica fudbalera, koja su zabeležila ukupno 68 nastupa za „A“ reprezentaciju Rusije, odnosno jedan (Šćenikov) za mladu selekciju, ostala su na pripremama u Španiji, gde se CSKA sprema za drugi deo sezone. Posle utakmice sa crveno-belima, ruski tim se vraća u Španiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari