Nardiju poster sa Đokovićem u sobi kao Piksi u prirodnoj veličini: I dalje ću u krevet s pogledom na Novaka (VIDEO) 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Starije generacije zaljubljenika u sport kod nas , a navijači Crvene zvezde među njima pogotovo, i dan-danas kao žuti dukat čuvaju poster Dragana Stojkovića Piksija u crveno-belom dresu u prirodnoj veličini, koji je nekadašnji čuveni sportski nedeljnik „Tempo“ poklanjao čitaocima potkraj osamdesetih godina prošlog veka.

Italijanski teniser Luka Nardi, dvadesetogodišnjak, u svojoj sobi drži Novaka Đokovića, najboljeg na svetu, grend slem rekordera, koji mu je jedan od igračkih uzora, kao i mnogima drugima iz mlađeg pokolenja.

Prst sudbine je hteo ne samo da se nova nada azura sretne sa suparnikom na koga se ugleda već da u tom duelu, u trećem kolu na turniru iz masters serije u Indijan Velsu, na drugom po veličini teniskom stadionu na svetu, priredi senzaciju i izraste u sportskog junaka dana od Kalifornije preko Apenina do Zemlje izlazećeg sunca.

„Svako veče kad odem u krevet vidim Novaka na vratima svoje sobe. Tako će biti i ubuduće. Šalim se, ali naravno da još držim njegov poster i planiram da ga zadržim“, rekao je Nardi n pres-konfrenciji posle podviga.

Italijan ukazuje i kakav mu je čudesan put bio na debiju na glavnom turniru u Indijan Velsu, s obzirom na to da je šansu dobio kao takozvani „srećni gubitnik“, jedan među poraženima u drugom, polsednjem kolu u kvalifikacijama.

„Da mi je neko rekao da će biti ovakav sled događaja, nazvao bih ga ludim. Nikada pre nisam pobedio igrača koji je među 50 vodećih na listi, a onda sam savladao Kineza Džanga. Sada i Đokovića. Nemam reči“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari