Budva: Navijači Partizana bacili suzavac u bazen 1

Vaterpolo meč Primorca i Partizana u regionalnoj A1 ligi, koji je bio zakazan za večeras u Budvi, odložen je za sutra zbog incidenta koji su izazvali navijači gostujućeg tima kada su bacilli suzavac u bazen, objavili su podgorički mediji.

Policija je najpre udaljila navijače beogradskog vaterpolo tima „zbog neprimerenog ponašanja“ na tribinama bazena „Dragan Trifunović“ u Budvi, nakon čega su oni ubacili suzavac i demolirali policijsko vozilo, objavio je portal „Pobjeda“.

Vijesti javljaju da je grupa navijača pokušala nasilno da priđe bazenu, te da nisu dozvolili policiji da ih pretrese, nakon čega je policija reagovala.

Prema navodima ovog portala navijači su polomili stakla na sali u kojoj su deca trenirala karate.

Utakmica koja je trebalo da se igra večeras, odložena je za sutra u 18 sati i biće odigrana bez prisustva navijača.

Privedeno 25 navijača

Oko 120 navijača vaterpolo kluba „Partizan“ koji su pristupili objektu gdje se održavala utakmica, odbilo je da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbeđivali događaj.

Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, pa ih je budvanska policija upozorila, ali su se oni oglušili, navedeno je u policijskom saopštenju.

Ova grupa navijača je udaljena sa bazena posle čega su oni kamenicama gađali objekat i pričinili štetu i na objektu i na službenom vozilu Uprave policije.

Povređen je jedan policijski službenik. Policija je, kako je navedeno u saopštenju, upotrebila zakonom predviđena sredstva prinude, privedeno je 25 osoba, a sa upoznat je i nadležni državni tužilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari