Navijao sam za Tima, ali Novak je najbolji 1Rafael Nadal Foto: EPA-EFE/ LUKAS COCH

Ko bi normalan navijao za nekoga ko može da makne sa trona?

Niko, samo što Rafaelu Nadalu nije problem da to javno izgovori, nekoliko dana posle finala Australijen opena između Austrijanca Dominika Tima i Srbina Novaka Đokovića, kada je naš as odbranio titulu u Melburnu i ponovo se zarotirao sa Špancem na vrhu liste profesionalnih tenisera.

– Iskreno, navijao sam da pobedi Dominik Tim. Ne morate da budete licemer, zar ne – priznao je za Marku fenomenalni teniser sa Majorke, kom je zbog eliminacije od pomenutog kolege pre polufinala ovog grend slema (plasman iz prošle sezone) bilo potrebno da njegov večiti rival ne ponovi uspeh iz januara 2019. godine da bi zadržao ATP „štafetu“ preuzetu minulog novembra.

Naravno, osvajač 19 GS trofeja nije očajavao zbog drugačijeg ishoda nedeljne borbe u pet uzbudljivih setova.

– Za mene bi lično bilo bolje da je Tim pobedio, ali da budem iskren spavao sam mirno posle poraza. Na kraju nije bitno toliko da li je pobedio Dominik ili Novak – to je sve deo sporta.

Šta više, Nadal je bez uvijanja konstatovao ono što svi objektivni ljubitelji „belog sporta“ misle o Novakovim igrama od početka godine, s obzirom da je Đoković pre AO opena osvojio i premijerni ATP kup, kao najvažniji član reprezentacije Srbije.

– Ovaj turnir je bio baš dobar za Novaka. I sada je zaista najbolji teniser na svetu, to govore brojke. Jedino što mogu da uradim jeste da mu čestitam na uspesima – objasnio je Rafa, koji sada ima dve više GS krune od pobednika rekordnih osam AO opena i (dalje) jednu manje od Švajcarca Rodžera Federera.

Suspendovana Amerikanka

Američka teniserka Ebigejl Spirs suspendovana je na 22 meseca, pošto je bila pozitivna na doping na prošlogodišnjem grend slemu u NJujorku. U uzorku njenog urina pronađeni su prasteron i testosteron, saopštila je juče Međunarodna teniska federacija. Ona je prihvatila objašnjenje 38-išnjakinje da upotreba ovih zabranjenih supstanci nije povezana sa sportom, ali i navela kako je „Napravila veliku grešku“. Privremena suspenzija počela je 7. novembra, a prava zabrana takmičenja vlasnici 21. titule u ženskom dublu trajaće do sledećeg 6. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari