NBA: Boston posle produžetka stigao do "brejka" 1Foto: EPA-EFE/ CJ GUNTER

Košarkaši Bostona stigli su posle produžetka do velikog „brejka“ protiv Filadelfije. Oni su sa 101:98 savladali tim iz Pensilvanije i poveli sa 3:0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Do velike pobede predvodili su ih pre svih Džejson Tejtum sa 24 i Teri Rozijer sa 18 poena, ali su ključan doprinos dali Džejlen Braun sa 16 i Al Horford sa 13 poena.

Pogotovu je ključna sekvenca bila upravo ona u kojoj je bivši centar Atlante Houksa izdominirao na oba kraja parketa, prvo je na 8,4 sekunde do kraja dobio pas od Rozijera i preko Roberta Kovingtona položio loptu u koš protivnika, da bi na pet i po sekundi odigrao maestralnu odbranu, ukrašivši čistu loptu Džoelu Embidu, pa ga je na liniju za slobodna bacanja faulom poslao Ben Simons, a ovaj je pogođenim bacanjima doneo trijumf vredan možda i prolaska u finale Istoka.

Gledali smo jednu izuzetno zanimljivu utakmicu u kojoj su se ekipe neprekidno smenjivale u vođstvu, a u drugom poluvremenu su se „probudili“ Rozijer i Horford i praktično u napadu pokrenuli gostujuću ekipu.

Sam Horford je dugo „stajao“ na samo dva postignuta poena, ali je onda kada je bilo najpotrebnije pogađao i još jednom pokazao koliki uticaj ima na igru ekipe Breda Stivensa.

„Vrtić“ jednog od najboljeg trenera NBA lige je ponovo stavio do znanja kakav potencijal ima i biće pravo zadovoljstvo gledati ekipu iz Masačuseca naredne sezone kada im se „iz povreda“ vrate Kajri Irving i Gordon Hejvurd, budući da kvartet Markus Smart – Džejlen Braun – Džejson Tatum – Teri Rozijer perfektno predvodi Boston u plej-ofu ove sezone, a ne treba posebno napominjati to da je prosečna starost pomenute četvorke tek 23 godine.

Sa druge strane čuveni „Proces“ kao da još uvek ima velike falinke, budući da su u samoj završnici meča svi od reda grešili u fazi napada i to pri predaji lopte.

Prvo je jedan od najiskusnijih Džej Džej Redik bacio loptu Benu Simonsu kada je ovaj krenuo da utrčava u reket, pa je „poklon“ iskoristio Braun za pas Tejtumu za lagano polaganje i vođstvo 89:87, a onda je i Al Horford izbio čistu loptu Embidu i trasirao put svojoj ekipi do veoma važne pobede u seriji.

Izabranicima Breta Brauna nije pomogla dobra partija Embida i Redika, kao i sjajan pogodak Marka Belinelija na 1,7 sekundi pre kraja iz ćoska, za ulazak u produžetak, a naredna utakmica koja je na programu u noći između ponedeljka i utorka daće odgovor na pitanje imaju li snage Simons i drugovi da se eventualnom pobedom vrate u „život“ ili ćemo prisustvovati „metli“ od strane Bostona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari