NBA: Kajri Irving izbačen iz ekipe dok se ne vakciniše 1EPA-EFE/JASON SZENES

Zvezda NBA lige Kajri Irving neće smeti niti igrati niti trenirati s Bruklin Netsima sve dok se ne vakciniše protiv Kovida-19, objavio je klub, a prenosi Al Džazira.

Irving je jedan od najpoznatijih igrača NBA lige koji se protive vakcinaciji. On bi ove godine trebalo da zaradi 34,9 miliona dolara, ali zaradiće daleko manje ako ne promeni odluku.

“S obzirom na prirodu situacije i nakon temeljitog razmatranja, odlučili smo da Irving neće igrati ili vežbati s ekipom sve dok ne ispuni uslove za punopravno učešće,” poručio je generalni direktor Netsa Sean Marks.

NBA neće terati igrače da se vakcinišu, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mestima i dvoranama koje podležu lokalnim protivepidemijskim merama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA ekipe, Njujork Kikse, Bruklin Netse i Golden Stejt.

To znači da će nevakcinisani igrači domaćih ekipa u Njujorku i San Franciscu propustiti polovinu dvoboja u osnovnom delu sezone.

“Kajri je doneo odluku, a mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Međutim, njegov ga izbor ograničava da bude stalni član ekipe i nećemo dopustiti nikome da delomično učestvuje. Naši ciljevi za sezonu se nisu promenili, a za postizanje tih ciljeva svaki član naše organizacije mora ići u istom smeru”, dodao je Marks, a prenela Hina.

Irving, sedmerostruki All-Star, prošle sezone upisao je 54 nastupa za Netse u regularnoj sezoni uz prosek od 26,9 koševa, 6 asistencija i 4,8 skokova.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo vakcinu.