NBA košarkaš suspendovan nakon što je na instagramu objavio snimak kako maše pištoljem u jednom noćnom klubu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaš Memfisa Dža Morant kažnjen je zabranom igranja na naredne dve utakmice jer je u prenosu uživo u ranim jutarnjim satima na svom Instagramu mahao pištoljem u jednom noćnom klubu.

Njegov klub saopštio je da Morant neće nastupiti na predstojećim duelima protiv Lejkersa i Klipersa.

– Videli smo snimak koji kruži društvenim mrežama i sprovodimo dalju istragu – objavio je portparol NBA Majk Bas.

Na snimku se vidi kako Morant u jednom noćnom klubu, posle utakmice u kojoj je njegov tim izgubio od Denvera (113:97), igra dok u levoj ruci maše pištoljem.

Pre nekoliko dana u medijima su se pojavile informacije da je Morant prošlog leta pretukao jednog dečaka koji ga je slučajno pogodio loptom u lice tokom partije basketa, a zatim mu pretio pištoljem koji mu se nalazio u džepu.

Takođe, u januaru je prijavljeno da je Morant u još nekoliko navrata pretio pištoljem ljudima tokom vožnje automobilom, kao i nekim navijačima Indijane.

Neki mediji su i pre subotnjeg incidenta najavljivali da postoji opasnost da zbog svog ponašanja, kao i druženja sa ljudima koji su povezani sa kriminalom, Morant može da izgubi sponzorske ugovore koji su vredni više stotina miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari