NBA legenda Dirk Novicki otišao u penziju (FOTO, VIDEO) 1Dirk Novicki Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK

Nemački košarkaš Dirk Novicki otišao je u penziju tako što je dao 30 poena za Dalas u pobedi nad Finiksom rezultatom 120:109.

– Kao što znate, ovo je moja poslednja utakmica kod kuće. Pokušavam moje joga-disanje, ali ne pomaže. Ovo je neverovatno emotivan trenutak. Mnogim ljudima morao bih da se zahvalim, od vlasnika, Marka Kjubana, trenera, saigrača za ovu 21 godinu, a i navijača koji su me podržavali. Hvala i prijateljima koji su došli da me isprate, mnogo njih je doputovalo iz celog sveta, otac i sestra iz Nemačke… Ostao sam bez teksta zbog toga. Bila je ovo neverovatna ‘vožnja’, hvala vam svima na tome – poručio je najbolji evropski košgeter u NBA.

Ne samo da je Novicki možda i najbolji košarkaš ikada koga je Evropa dala u NBA, već je i ljudska veličina. Dokaz za to je ono što je doživeo upravo u Beogradu, u Srbiji – zemlji košarke, kad mu se nakon finala Evrobasketa sa Grcima čitava hala poklonila i priredila višeminutne ovacije.

Nažalost, osvojio je samo jedan šampionski prsten, i to u godini kad je bio u timu sa Predragom Stojakovićem.

NBA legenda Dirk Novicki otišao u penziju (FOTO, VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK

A šta tek reći za partiju još jednog veterana, Džamala Kroforda. Igrač Finiksa, koji je samo dve godine mlađi od Novickog (39), završio je meč sa čak 51 poenom.

On je na taj način postao najstariji igrač u istoriji NBA koji je postigao 50+ poena na jednom meču. Nadmašio je Majkla Džordana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari