NBA liga snimila dokumentarni film o Beogradu, glavni grad Srbije predstavljen kao jedan od najznačajnijih košarkaških centara u Evropi (VIDEO) 1Foto: Screenshot/NBA Hoop Cities

U godini obeležavanja 75. sezone NBA liga je realizovala dokumentarni serijal „Hoop Cities“ o uticajnim evropskim gradovima za NBA i košarku uopšte, a među njima se našao i Beograd.

Glavni grad Srbije našao se među najvažnijim košarkaškim centrima uz Bolonju, Keln, Istanbul, Kaunas, Pariz, Sevilju i Solun. Svaka epizoda predstavlja zaseban dokumentarni film u trajanju od oko 40 minuta.

„Hoop Cities“ istražuje čvrstu vezu između grada i voljenog sporta, a beogradska epizoda prati priču velikana srpske i NBA košarke, člana Košarkaške kuće slavnih u Springfildu Vlada Divca, zatim igrača Atlanta Hoksa i reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovuća, bivšeg kapitena reprezentacije Žarka Paspalja…

Video: Promo

Film govori i o žestokom rivalstvu između Crvene zvezde i Partizana, koje je imalo ogroman uticaj na razvoj igrača poput beka Atlanta Hoksa Bogdana Bogdanovića, čija karijera je predstavljena u ovom dokumentarcu.

„Odatle sam i ja nastao, iz tog debija. Bez derbija sve bi bilo drugačije“, ispričao je Bogdanović.

Kroz priču o košarkaškom Beogradu vodi nas i zvanični promoter NBA lige za Evropu, srpski glumac Darko Perić, zvezda planetarno popularne serija „Kuća od papira“ (La casa de papel), a o značaju košarke za Beograd govore trener Marin Sedlaček, bivša košarkašica Nataša Kovačević i Jana Vesić.

Glavni grad Srbije predstavljen je kao najznačajniji košarkaški centar u regionu i rasadnik talenata koji su proslavili evropsku i NBA košarku.

Film se osvrće na istoriju ovdašnje košarke i bavi se kontinuiranom ljubavlju prema toj igri koja se u Beogradu prenosi sa generacije na generaciju.

Film o Beogradu iz NBA „Hoop Cities“ serijala će biti u distribuciji od 29. septembra preko NBA League Pass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari