NBA superstar u timu Grčke za Eurobasket 1EPA-EFE/CJ GUNTHER

Selektor Dimitris Itudis potvrdio radosnu vest.

Najbolji grčki košarkaš Janis Adetokumbo igraće za reprezentaciju svoje zemlje na Evropskom prvenstvu, od 1. do 18. septembra.

Dugo su kolale razlićite priče o priključivanju nacionalnom timu zvezde NBA lige, ali je šef stručnog štaba izjavio da će mu se fenomenalni član Milvoki Baksa staviti na raspolaganje za ovo takmičenje.

I time definitivno potvrdio najradosniju vest za grčke ljubitelje košarke, jer nije isto sa i bez dvostrukog ovsjača MVP titule u najjačoj ligi na svetu.

Sa reprezentacijom Grčke igrao je na Evrobasketu 2015. godine i Svetskom prvenstvu 2019, a na jedan kontinentalni šampionat nije otišao zbog povrede.

Međutim, odsustvo visokih dometa u tom periodu, odnosno čekanje na evropsku medalju još od 2009. godine nije „pojelo“ njegovu motivaciju, pa i dalje brani boje zemlje u kom su njegovi roditelji svojevremeno, ilegalno imigriravši iz Nigerije, pronašli svoj dom.

Zvanično najkorisniji košaršaš NBA lige, za 2019. i 2020. godinu, postao je državljanin Grćke sa navršenih 18 godina, – 2012 a sada će predvoditi njen tim u C grupi EP, gde se nalaze još Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari