"Ne bih voleo da se Srbi provociraju NATO zastavama": Trener Žalgirisa ima molbu pred meč sa Crvenom zvezdom 1EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Kazis Maksvitis pokušao da smiri tenzije uoči gostovanja srpskog šampiona u utakmici 20. kola košarkaške lige, 20. januara u Kaunasu.

Prošli put, na istom mestu, navijači litvanskog kluba su razvili zastave Ukrajine, mahali zastavama NATO pakta i skandirali „J… se Srbijo“.

„Ne bih voleo da bude ikakvih provokacija, voleo bih da košarka bude na prvom mestu. Može da se navija za Ukrajinu i pre i posle meča, a ne bih voleo da navijači provociraju Srbi, pošto su naši navijači prethodni put pokazivali NATO zastave.

Ja sam za to da košarka bude u prvom planu“, skrenuo je pažnju svojim pristalicama šef stručnog štaba domaćeg tima na konferenciji za medije uoči novog susreta sa crveno-belima.

Maksvitis je prokomentarisao i to što je Akile Polonara došao u Žalgiris a ne u Crvenu zvezdu, jer nije hteo tamo gde ne bi mogao odmah da nastupa u Evroligi, jer je klubu sa Malog Kalemegdana zbog kršenja finansijskog fer-pleja zabranjena registracija novajlija do marta meserca.

„Zaista mislim da je birao između ova dva tima i da je na kraju prihvatio našu ponudu“, objasnio je stručnjak sa klupe istočnoevropskog košarkaškog velikana.

U prvom ovosezonskom duelu slavila je Crvena zvezda i to sa tesnih, ali zasluženih 77:73 u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari