Ne jurim rekorde na grend slemovima 1Rafael Nadal Foto: EPA-EFE/ LUKAS COCH

U iščekivanju sinoćnjeg žreba za Otvoreno tenisko prvenstvo Fransuske, sa 12 titula na pariskoj šljaci apsolutni vladar Rolan Garosa, Španac Rafael Nadal se obratio novinarima u „gradu svetlosti“, a ovi ga po n-ti put pitali za trku sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem za zvanje najboljeg tenisera sveta svih vremena.

– Kada me pitate za Federerov rekord, uvek ću reći isto… Čitavu karijeru sam gradio na svoj način i tako ću raditi i ubuduće. Nisam opsednut sa tih 20 grend slem titula. Ne mogu da uvek razmišljam o Rodžeru i Novaku Đokoviću i našoj trci za grend slemovima – objasnio je osvajač 19 grend slem trofeja, tj. jedne manje od Švajcarca i dve više od Srbina.

– Znam da novinari daju veliku važnost tome. Naravno da bih voleo da završim karijeru sa 25 grend slemova, ali je malo verovatno da će se to dogoditi. Boriću se i stvarati šanse… videćemo kada ću se povući. Hoću da uživam u tenisu i to je sve. Ako igram na visokom nivou, onda sam u trci za najveće trofeje. Ako ne, onda će biti nemoguće da to osvojim.

Godinama as sa Majorke na svoj omiljeni GS dolazi s velikim samopouzdanjem, jer u „zagrevanju“ uzme makar jedan turnir na šljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim), međutim ove sezone su prva dva otkazana zbog pandemije korona virusa a u Rimu nije odbranio trofej.

– Ovo je potpuno posebna godina i nepredvidljiva je. U Rimu sam uradio svoj posao, uradio neke stvari dobro, druge loše. To je to. Bar sam odigrao tri meča. Borio sam se do kraja. Ali kada izgubite toliko servis gemova kao što sam izgubio protiv Švarcmana, onda ne možete da očekujete da ćete pobediti, zar ne? To je nešto na čemu ću morati da radim. Treniraću sa pravim stavom i daću sve od sebe da budem spreman – realan je prvi nosilac Rolan Garosa, kom bi ovog leta poseban problem mogle da predstavljaju nove, lakše „Vilson“ loptice u upotrebi.

– Radoznao sam da čujem da li je Nadalu loptica udobna. U teoriji bi trebalo da mu stvara više problema – izjavio je nekadašnji argentinski teniser Havijer Frana, imajući na umu da su stare bile teže i sporije a Nadal je majstor takvog ritma igre.

Milojević na pragu glavnog žreba

Predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Rolan Garos, Nikola Milojević, plasirao se u poslednje kolo trke za predstojeći grend slem tako što je posle preokreta i čak 127 minuta borbe dobio susret sa Nemcem Janikom Madenom – 2:1 (4:6, 6:0, 6:2). Od glavnog žreba deli ga današnji meč sa 123. „reketašem“ na ATP listi – Leonardom Majerom iz Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari