Ne ulaziti u jurnjavu 1Foto: FIBA

Nakon odigrane polovine mečeva u grupi E crno-beli u 8. kolu FIBA Lige šampiona dočekuju ekipu protiv koje su i započeli takmičenje.

U Beograd stiže Ludvigsburg, tim koji je Partizan savladao košem u poslednjoj sekundi meča u Nemačkoj. Ludvigsburg je posle toga zabeležio nekoliko važnih pobeda i izbio na drugo mesto u grupi. Trener Partizana Aleksandar DŽikić podseća na fenomenalnu seriju gostiju pred dolazak u Beograd.

– Ludvigsburg dolazi sa pet vezanih pobeda u ovom takmičenju, nalaze se na drugoj poziciji u grupi. Uradili su nekoliko promena. Pre svega, doveli su odličnog organizatora igre, Hamondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač. NJihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa deset američkih igrača – brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su vrlo realna pretnja po koš sa svojih centarskih pozicija – kaže DŽikić.

Plejmejker Partizana, Vilijam Hečer, očekuje veoma težak meč protiv tima koji koji igra brzo i snažno, kako u odbrani, tako i u napadu.

– Moramo biti koncentrisani tokom čitavog meča. Naš protivnik se nalazi u dobroj seriji rezultata, sigurno je da će pokušati da nametnu ritam koji njima odgovara. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da budemo na svom maksimumu. U svakom trenutku želimo da zadržimo fokus i da nastavimo da idemo napred – rekao je Hečer.

U ovom trenutku, Partizan ima učinak od tri pobede i četiri poraza, a večeras i naredne nedelje, dočekuje dve prvoplasirane ekipe u grupi E.

Prodaja ulaznica po ceni od 300 dinara za tribine i 500 dinara za parter, počinje na dan utakmice u 15 časova na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“.

Grupa D

Ostende – Mornar 18.30

Sreda

Tenerife – Cibona 20.30

Avelino – Mega Leks 20.30

Strazbur – Juventus 20.30

Tabela: Tenerife 5-2, Avelino 5-2, Juventus 5-2, Strazbur 4-3, Ostende 3-4, Mega Leks 2-5, Cibona 2-5, Mornar 2-5.

Grupa E

Partizan – Ludvigsburg 18.00

Sreda

Šolnoki – AEK 18.00

Zjelona Gora – Sasari 18.00

Bešiktaš – Šarloa 18.00

Tabela: Bešiktaš 6-1, Ludvigsburg 5-2, AEK 4-3, Sasari 3-4, Zjelona Gora 3-4, Partizan 3-4, Šarloa 3-4, Šolnoki 1-6.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari