Nedelja odluka za šabačke vaterpoliste 1Konferencija za medije Foto: VK Šabac /Danas

Šabačke vaterpolo klubove “Šabac” i “Sava” očekuju važni mečevi, pošto “Sava” igra za u ulazak u Prvu A ligu, a pred “Šapcem“ je borba za opstanak u eliti Regionalne vaterpolo lige.

VK “Sava, igra za viši rang takmičenja sa “Rasinom” na dve dobijene utakmice, od kojih je prva večeras u 20.30 u Kruševcu.

Iako najmlađi u Prvoj B ligi, VK “Sava” je uspeo da osvoji drugo mesto, zabeleži 13 pobeda u 16 utakmica i izbori se za dokvalifikacije.

Trener Nikola Car kaže da su sva očekivanja za ovu sezonu već ispunjena: “Prolaz u A ligu došao bi kao dodatna nagrada za uložen trud i vredan rad. Nadam se da neće biti potrebe za trećim susretom i da će se u subotu znati konačan ishod.”

Prvotimac „Save“ mladi Veljko Babić kazao je da su igrači spremni za večerašnju utakmicu: „Igraćemo našu igru, spremamo se kao za svaki drugi meč, pritisak je na njima, ispadanje bi bio neuspeh za njih, a mi smo već uspeli. Svakako je cilj pobeda i danas, a onda i u subotu.“

U drugoj utakmici Šapčani su domaćini 9. aprila u 17.30.

VK “Šabac” bori se za opstanak u eliti Regionalne vaterpolo lige, a rival koji ugrožava njihovo mesto u Premijer rangu, je “Valis” koga su već savladali na njihovom terenu.

Trener Nemanja Ličanin obećava dobar meč i poziva šabačke navijače.

“Sve analize prethodnog meča urađene su i verujem da se greške, koje su dovele do toga da se duel u Valjevu rešava tek u poslednjoj sekundi utakmice, neće ponoviti. Pozivam navijače da ispune Gradski bazen do poslednjeg mesta i budu naš igrač više, kao uvek do sada“, kaže Ličanin.

Mlada nada Šapca Vaterpolista Petar Stanić poručio je da je tim spreman da preuzme ulogu favorita i obraduje domaću publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari