Nedovoljne i dve meč-lopte: Đere u Hongkongu izgubio od 18-godišnjeg Kineza 1Foto: EPA-EFE/Anders Wiklund

Teniski tim Srbije, koji u drugom izdanju Junajted kupa debituje na takmičenju mešovitih reprezentacija, završio je 2023. osam minuta pre Nove godine u Pertu pobedom protiv Kineza, a Laslo Đere, drugoplasirani srpski teniser na svetskoj listi (33. mesto), započeo je 2024. duelom s kineskim igračem.

Pobeda mu je izmigoljila u uzbudljivom susretu s 18-godišnjim Đuenčengom Šangom, koji zauzima 183. mesto i za učešće je dobio posebnu pozivnicu da bi izbegao kvalifikacije.

U Hongkongu, gde se turnir ATP s dugom tradicijom igra prvi put posle 2002, Đere je izgubio sa 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (10:8), a u taj-brejku odlučujućeg seta je vodio s 5:2 i imao je dve meč-lopte.

Šang, kome je nadimak Džeri, po mišu iz crtanog filma, velika je nada kineskog tenisa (ne čudi što je dobio tzv. vajld kartu, jer je sponzor turnira Banka Kine).

To je dokazao i prošle godine, pošto se kroz tri kola predtakmičenja probio na Rolan Garos preko iskusnijih rivala, a u debiju na turniru za grend slem vodio je s 2:0 u setovima, ali je popustio protiv Peruanca Huana Pabla Variljasa.

U Hongkongu učeestvuje i Miomir Kecmanović (54).

Njegov prvi suparnik je Japanac Taro Danijel (75), koji je prošao dve prepreke u kvalifikacijama.

Pobednika već čeka Amerikanac Frensis Tijafo (16), treći nosilac, a dalje, u četvrtfinalu, možda i Šang.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari