Nadal u intervjuu za El Pais: Gledati Federera dirnulo me je više nego gledati Đokovića 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Rafael Nadal dao je opširan intervju za El Pais u kojem je govorio, između ostalog, o svojim najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Đoković je nedavno rekao da bi ga Nadal zastrašio pripremom pred mečeve kad su bili mlađi, podseća Sport Klub. 

Španac je odgovorio na te reči srpskog tenisera.

„To nikada, nikada, nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam u nameri da budem spreman, ništa više od toga. Nisam čuo šta je on rekao, da budem iskren“, rekao je Nadal.

Takođe je dodao i da je Rodžer Federer teniser koji ga je najviše impresionirao.

„Dokle mi sećanja sežu, Federer je igrač koii me je najviše impresionirao, najviše me zabavio, najviše me ‘dodirnuo’. Gledati Federera dirnulo me je više nego gledati Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija, emocija je ta koja te privuče“ istakao je rafael Nadal.

Nadal kaže da je i Đoković, kao i svi veliki šampioni, menjao igru, ali da nije morao to da radi radikalno kao Španac (zbog povreda) i Federer (zbog Nadala kao rivala).

„Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao igru. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio“, zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari