Novak Đoković o odnosu sa dvojicom najljućih rivala: Federer, Nadal i ja nismo prijatelji 1foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Najbolji teniser planete Novak Đoković odgovarao je na pitanja u poznatoj emisiji „60 minuta“.

Đoković je na gotovo savršen način zatvorio sezonu iza sebe pobedom na Završnom mastersu i onda pokvario utisak porazom od Janika Sinera u Dejvis kupu, a ubrzo, posle nepunih mesec dana pauze i odmora, počinje pripreme za 2024.

U međuvremenu je našao prostora da odgovori na više pitanja Džona Verthajma i jedno od njih se ticalo Rafaela Nadala i Rodžera Federera, piše Nova.

Navodeći neke druge primere iz sveta tenisa, zanimalo ga je hoće li posle karijera „velika trojka“ moći da bude međusobno u prijateljskim odnosima.

Rivalstvo na terenu ih je do sada u tome sprečavalo, pa se kao prijateljstvo opisivalo ono što je bilo jednostavno međusobno poštovanje trojice najvećih tenisera u istoriji tog sporta.

„Voleo bih, zaista bih voleo da budem prijatelj sa njima. Mislim, znam da se sigurno nismo slagali tako dobro tokom naših karijera van terena. Nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i jako je teško da kao takmičari budemo bliski i delimo između sebe neke stvari kao što su detalji o ličnom životu, to kako se osećamo… Jer to može da se iskoristi protiv tebe kasnije“, iskreno je odgovorio Novak Đoković.

Potom je objasnio i da poštovanja ima mnogo, pa su jedni drugima čestitali na nekim od najvećih uspeha, prelazeći preko sopstvenog ega. Nekima je to išlo teže, nekima lakše, ali su svi iz „velike trojke“ pokazivali naznake tog poštovanja.

„Ipak, mi smo delili pozornicu toliko godina i ja mislim da tu postoji najveće moguće poštovanje. Makar sa moje strane prema njima. Tako da se nadam da jednom kada zavese padnu postanemo prijatelji. Da ćemo moći da sednemo i da se prisećamo uspomena. Mislim da bi to bilo fantastično“, rekao je srpski as.

Novak Đoković je ove godine postao rekorder po broju grend slem titula i ima ih 24 u kolekciji. Prestigao je Rafaela Nadala koji ima 22, dok je penzionisani Federer ostao na 20 trofeja sa najvećih turnira.

Prvi teniser sveta je oborio i Federerov rekord po broju titula na Završnom mastersu, svojom sedmom, a prvi je koji je prebacio 400 nedelja na vrhu ATP liste. Nadal je celu ovu godinu pauzirao zbog povrede, ali je najavio da se dogodine vraća igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari