Nejmaru 100.000 evra dnevno 1Foto: EPA / JUANJO MARTIN

Sajt „Fudbal liks“, objavio je podatke o prihodima Nejmara u Pari sen Žermenu, u koji je ovog leta prešao iz Barselone uz obeštećenje od rekordnih 222 miliona evra.

Po sajtu specijalizovanom za otkrivanje „strogo čuvanih tajni“, što mu i ime kaže, Nejmar ima garantovanih 100.000 evra dnevno. Što znači da zarađuje više od tri miliona evra mesečno, odnosno, četiri hiljade evra na sat.

Na to treba dodati i plaćanje „po učinku“. Ako Brazilac zaradi sve bonuse iz ugovora, doguraće do 57 miliona evra godišnje. Nejmar živi u vili iz 50-ih godina prošlog veka, čije iznajmljivanje košta 14.000 evra mesečno. On zbog povrede nije nastupio za PSŽ ovog vikenda, koji je igrao bez golova sa Monpeljeom, a u dosadašnjih šest utakmica zabeležio je po pet golova i asistencija.

Sagovornici Danasa: Niko ne vredi toliko

Ivan Golac, fudbalski trener

– Odavno sam izjavio da nikad ne bih platio igrača milion funti i to je tad u Engleskoj izazvalo uglavnom negativne komentare. Po meni to nema nikakvog smisla, to je suludo. Posebno u kolektivnom sportu gde jedan igrač, kakav god da je ne može sam rešavati utakmice, niti donositi trofeje. Nije u pitanju recimo bokser ili nešto slično, da je u ringu sam i da sve zavisi samo od njega. Svet uopšte pa i fudbalski je zahvatilo potpuno ludilo, i ako se to ne zaustavi, sledi potpuni haos. Šta sledi: da Mesi sledeći zarađuje duplo više, pa onda neko treći milijardu. To više nema nikakve veze sa fudbalskom igrom.

Vladimir Đorđević, novinar

– Niko ne vredi toliko, nijedan fudbaler niti bilo koji sportista. S obzirom da je sve u fudbalu poremećeno, ovo me ne čudi, posebno jer je u pitanju legalni, privatni novac, i u krajnjem slučaju, vlasnici PSŽ mogu da ga troše kako hoće i koliko hoće. Zanimljivo bi bilo da je Nejmar, na primer, došao u Zvezdu, i da bude plaćen preko Vulinove tetke. To bi baš potrajalo, ne znam da li bi bio dovoljno motivisan za igru.

Aleksandar Ostojić, novinar

– Velike su to pare naravno. Ali niko ne pominje da tu najviše zarađuje Makron, veliki deo tih para odlazi na plaćanje poreza, možda i više od pola. Mnogi to zanemaruju, u civilizovanom svetu sav novac je u legalnim tokovima i poreske stope su progresivne. Tako da sirotom Nejmaru ostane tek nešto. Pravda za Nejmara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari