Nemačka bolja od Grčke, sa Španijom u polufinalu EP

Ostavite komentar


  1. Sa istom željom, energijom i planom za pobedu ušli su Italijani protiv nas i pobedili. Nije morao da čuje trener Italijana šta je izjavio Kalinić našim novinarma dok je trajalo slavlje od poređanih pobeda: „Kada je on na parketu (naravno, mislio je na Jokića) svi mi bolje igramo.“ Znači treba sprečiti Jokića da blista, tj. prinuditi ga da greši, a po mgućnosti grubim faulima iznervirati ga za da bude kažnjen, a može i isključen, kao što je doživeo Janis. Prvo su napali Jokića faulima ispod koša, nije im uspelo ni kada je jedan od trojice koji su ga napadali u reketu bio visok igrač koji je kečerskim zahvatom iza leđa umalo bacio Jokića na parket. Nije ga bacio ali ga je naljutio. A kako Jokić ljutnju nije smeo da iskali prvi put je promašio jedno slobodno bacanje. To je prvi udarac na ostale igrače da se uplaše. No, Italijani su imali taktiku da ga napadaju van reketa, i po dvoijica istovremno, da bi mu Mele oduzeo loptu par puta, a koju bi loptu prihvatio drugi igrač Italije i potrčali da poentiraju trojku ili dvojku. Događanja koja su ulivali strah kod naših igarča pa su počeli da promašuju trojke. Promašio je i Micić tojku, promašio je Jaramaz, na dva peromašja tojki Gudurića Italinai su u kontri postigle dve trojke. A kada je promašio Kalinić sa mesta odakle uobičajeno pogađa troku, sa grimasom na licu pokazao je da su počeli da gube utakmicu.
    Pešić je to mogao samo da gleda i trpi. Jer nije mogao ništa da zameri Jokiću što je pobeđen od Italijana koji su kružili oko njega kao osice. A bez njega nema pobede. Pakušao je sa Milutinovim ali nije uspelo. Isto su to uradili Nemci sa Grcima, naročito sa američkim.
    Jer svi ti igrači koji mogu da se nose sa Jokićem i Janisom mogu da igraju u NB ligi, ali samo dve do tri utakmice, no ne cele sezone. Zato i neće da idu da se tamo muče

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.