Nemačka ubedljiva u Makedoniji, remi Hrvatske i Slovačke, Holandija bolja od Gibraltara 1Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Nemačke pobedili su večeras u gostima Severnu Makedoniju sa 4:0, u Grupi J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Strelci za Nemačku bili su Kai Haverc u 50, Timo Verner u 70. i 73. i Džamal Musijala u 83. minutu.

U istoj grupi, Rumunija je pobedila Jermeniju sa 1:0, golom Aleksandru Mitritua u 26. minutu. Dok je Island savladao Lihtenštajn sa 4:0.

Nemačka je prva sa 21 bodom, Rumunija druga sa 13, Severna Makedonija treća sa 12, koliko ima i Jermenija na četvrtom mestu, Island je peti sa osam, dok je Lihtenštajn na poslednjem šestom mestu sa jednim poenom.

U narednom kolu Nemačka će dočekati Lihtenštajn, Rumunija će gostovati Islandu, dok će Jermenija dočekati Severnu Makedoniju.

U Grupi H, Hrvatska i Slovačka odigrale su nerešeno 2:2. Strelci za Hrvatsku bili su Andrej Kramarić u 25. i Luka Modrić u 71. minutu, dok su golove za Slovačku postigli Ivan Šranc u 20. i Lukas Harlasin u 45. minutu.

U istoj grupi Rusija je u gostima pobedila Sloveniju sa 2:1, dok su ranije danas Kipar i Malta odigrali nerešeno 2:2.

Rusija je prva sa 19 bodova, dva više od drugoplasirane Hrvatske. Slovačka i Slovenija dele treće mesto sa 10 poena, dok su Malta i Kipar osvojili po pet.

U narednom kolu, Hrvatska će gostovati Malti, Rusija će dočekati Kipar, dok će Slovačka ugortiti Sloveniju.

U Grpi G, Norveška je pobedila kao domaćin Crnu Goru sa 2:0, golovima Mohameda Elunusija u 29. i šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Holandija je na svom terenu ubedljivo pobedila Gibraltar sa 6:0, dok je Turska u gostima pobedila Letoniju sa 2:1.

Holandija je prva sa 19, Norveška druga sa 17, Turska treća sa 15, Crna Gora četvrta sa 11, Letonija peta sa šest, dok je Gibraltar bez bodova.

U narednom kolu, Crna Gora će dočekati Holandiju, Norveška će ugostiti Letoniju, do će Turska dočekati Gibraltar.

U Grupi E, Češka je u gostima pobedila Belorusiju sa 2:0, dok je Vels takođe u gostima pobedio Estoniju sa 1:0.

Belgija je prva u grupi sa 16 bodova, Češka i Vels su osvojili po 11, Estonija je sa četri na četvrtom mestu, dok je Belorusija poslednja sa tri poena.

U narednom kolu, Belgija će dočekati Estoniju, dok će Belorusija gostovati Velsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari