Nemanja Gordić: Naš kvalitet je ujednačenost 1Foto: STARSPORT

Nemanja Gordić vratio se ove sezone u Partizan gde je igrao još u sezoni 2012/2013.

Prethodne dve sezone bio je jedan od ključnih igrača Budućnosti, posebno pretprošle kad je bio najbolji u finalnoj seriji sa Crvenom zvezdom. Lane je donekle bio žrtva čudnih trenerskih koncepcija i baziranja igre na strancima.

U crno-beli tabor je doveden da bude jedan od vođa ekipe, da sa Korijem Voldenom podeli minutažu na poziciji plejmejkera.

U ABA ligi šutirao je do sada za dva poena oko 40 odsto, a za tri oko 30 odsto i ima više od četiri asistencije po meču. Dok je u Evrokupu nešto precizniji.

Trener Trinkijeri vrlo pažljivo raspoređuje minutažu tako da i Gordić u proseku igra nešto više od 23 minuta i omogućeno mu je da na obe strane terena pruži maksimum.

Ono što statistika ne beleži su brojne situacije ove sezone u kojima je davao poene koji su presudili i donosili pobede, i preuzimao odgovornost i posed lopte kad je to bilo najvažnije.

Gordić smatra da postoje bitne razlike između ekipe u kojoj je igrao u prvom boravku u Partizanu, i ove današnje.

– Sada je ekipa dosta iskusnija nego tada. Tad smo bili mlađi i praktično nismo imali ni jednog igrača starijeg od 24 godine. Klub je sada finansijski stabilniji i nadam se da će nastaviti da se razvija u tom pravcu. Iz tog razloga su i dosta bolji uslovi za trenere i igrače što je bitan preduslov za ostvarivanje željenih rezultata.

* Ove sezone preuzeli ste odgovornost na nekoliko utakmica kad je ekipa stala, kad nikom nije išlo. Poentirali ste ili iznuđivanjem faula držali ravnotežu ili donosili odluku.

– To i jeste moj zadatak i uloga u ekipi kao jednog od starijih i iskusnijih igrača. Uvek napominjem da imamo jako izjednačen i dobro popunjen roster. I da zbog toga u svakom meču neko drugi može da preuzme odgovornost a u tome se vidi naš kvalitet i snaga.

* Kako biste procenili dosadašnji deo sezone, utisak je da je ostvareno sve što je planirano, da bi se kao eventualni kiks mogao oceniti samo poraz od Primorske.

– Verujem da bismo svi pred početak sezone prihvatili sadašnju situaciju. Delimo prvo mesto u ABA ligi, kao drugi u grupi smo se plasirali u drugu fazu Evrokupa. Mogu da kažem da sam zadovoljan do sada urađenim, ali tek smo na polovini sezone, s tog aspekta još ništa nismo uradili, tek na kraju može se podvući crta.

* Koji su po vašem mišljenju dometi u Evrokupu i Aba ligi ove sezone?

– Rano je za bilo kakve prognoze, ali idemo od meča do meča i ukoliko budemo održali ovaj nivo kolektivnog duha i zajedništva imamo velike šanse da napravimo dobar rezultat. Naši ciljevi su visoki, ali ne ocenjujemo sebe kao favorita u oba takmičenja. Na nama je da damo najbolje od sebe i da na kraju vidimo za šta je to bilo dovoljno.

* Poznata je grupa Partizana u Top 16 fazi Evrokupa (Virtus, Darušafaka, Trento). Kako ocenjujete protivnike i šanse Partizana da se domogne četvrtfinala?

– Teška je grupa, nema lakih protivnika u Top 16 fazi. Svakako malo odskače Virtus koji je po mnogim prognozama prvi favorit, ne samo u ovoj fazi nego i u borbi za trofej. S njima igramo prvu utakmicu u Top 16 i nadam se da će publika da prepozna značaj tog meča za dalji tok takmičenja, i da ćemo imati veliku podršku.

Rekordi u ABA ligi

* Ove sezone postajete rekorder po broju poena u ABA ligi, u konkurenciji je još samo Marin Rozić iz Cibone koji već ima 36 godina.

– Po nekim statistikama sam na prvom mestu, po drugim nisam jer mi fali još neki poen, sačekaću da ABA liga to zvanično potvrdi… Naravno da mi to znači, nije to mala stvar i ponosan sam na taj podatak. Još prošle sezone sam postao prvi po broju asistencija a verovatno ću i što se tiče poena. Kada sam počeo da igram košarku nisam ni sanjao da bi tako nešto mogao da ostvarim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari