Nemanja Matić biće jedan od najplaćenijih igrača Rome 1©INPHO/Starsportphoto/Ryan Byrne

Engleski mediji su o tome pisali čim je postalo jasno da Nemanja Matić naredne sezone neće igrati za Mančester junajted. Odličan odnos, izgrađen još u Čelsiju, Žoze Murinjo je iskoristio da ubedi Matića da pojača Romu i iskoristi priliku da u 34. godini života odigra makar jednu takmičarsku godinu u Seriji A. Argument više imao je Portugalac i u tome što je „vučica“ bila spremna da Srbinu da godišnju platu identičnu onoj koju je imao u Junajtedu.

Naime, iskusni vezista, u Mančesteru je u poslednjoj sezoni zarađivao sedam miliona evra bruto, što je otprilike na nivou neto plate, koja će mu biti garantovana u Romi – 3.600.000 evra.

Matić je sa Romom dogovorio i bogate bonuse sa kojima bi u narednoj sezoni mogao da dođe do cifre u formi 4.200.000 evropskih novčanica.

Suma, možda i prebogata za igrača koji u poslednje dve sezone u Junajtedu nije bio prioritetna opcija u veznom redu. Svakako, Matić će u Romi naredne takmičarske godine biti među najplaćenijim igračima, što negde i ilustruje koliko Murinjo ceni srpskog fudbalera.

Portugalac je svojevremeno iz Benfike Matića doveo u Čelsi. Kada je prešao u Mančester junajted, poveo je bio nekadašnjeg reprezentativca Srbije, a sa njim će sarađivati i u trećem klubu.

Dogovor sa Romom ima i mladi srpski golman Mile Svilar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari