Nemanja Vidić iskreno o svojim danima na "Marakani": Mogao sam da odem u Partizan, izbacili su me iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

 

Ako je realan, čovek treba uvek da krene od sebe. Nisam nikad tražio krivca u drugima. Ako imaš kvalitet, niko te ne može zaustaviti da to i pokažeš, rekao je Nemanja Vidić i pričao o Zvezdi, Mančester junajtedu, Fergusonu u podkastu „(Ne)uspjeh prvaka“ čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog fudbalera Marija Stanića.

– U svakom klubu u kojem sam bio, davao sam maksimum. Savezu (FSS) sam ponudio svoje ime, kontakte koje imam u svetu, tim koji sam okupio. Ja sam čist. Želeo sam da pomognem, nisam nimalo uvređen, ali se nadam da će doći vreme i za neku novu energiju i promene. Kada pričamo o fudbalu, svi mi imamo društvenu odgovornost prema deci, mladima, da ih odgojimo i naučimo pravim vrednostima – poručio je Vidić, a preneo hrvatski portal „24 sata„.

O Zvezdi je rekao da je oduvek znao da će obući crveno-beli dres.

– Cela porodica i komšiluk navijaju za Crvenu zvezdu. Sećam se utakmica protiv dresdenskog Dinama, Bajerna, Barija… Te sam utakmice pogledao možda i više od sto puta! U jednom sam trenutku imao mogućnost da odem u Partizan na probu, ali nisam hteo. Želeo sam samo u Zvezdu. I ako ne mogu u Zvezdu, rekao sam da neću u Partizan. San mi je bio da dam gol Partizanu pa da odem na tribinu s navijačima i ne vratim se na teren. Ali, nisam to ostvario. Istina, dao sam gol Partizanu, ali na njegovom stadionu i trčao sam prema našim navijačima na drugu stranu te sam se umorio dok sam došao natrag do našeg golmana – istakao je Vidić.

Bivši defanzivac naglasio je da Zvezda u njegovo vreme nije uopšte stajala dobro finansijski.

– Izbacili su nas i iz stana jer Zvezda nije plaćala stanarinu. Sa Parmom sam potpisao predugovor, ali onda je klub proglasio bankrot. Pa je Inter došao s predugovorom s istim uslovima, dolazio je i Marselj, Mančester… Sve je išlo prema tome da završim u nekom velikom klubu, ali uvek bi propalo. Tako sam četiri godine igrao za Zvezdu – zaključio je Vidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari