Nenad Peruničić promovisan u selektora rukometne reprezentacije Srbije 1Foto: Starsport

Nenad Peruničić je u sredu i zvanično promovisan u selektora rukometne reprezentacije Srbije.

Proslavljeni as i aktuelni trener Crvene zvezde poručio je da ima tremu, verovatno svestan odgovornosti i dubioze u kojoj se nalazi naš reprezentativni rukomet godinama unazad. Atmosfera je dodatno pogoršana javnom prepiskom između bivšeg selektora Jovice Cvetkovića i igrača nakon Evropskog prvenstva u Hrvatskoj početkom 2018, nijansirano poboljšana za vreme mandata LJube Obradovića, ali bez vidljivih naznaka da srpski rukomet očekuje bolje sutra. U takvom ambijentu Peruničić je „ispalio“ nekoliko patriotskih floskula ne ostavivši utisak da trenutno ima jasan plan i kadrovski potencijal da već početkom 2019. napravi rezultatski iskorak na planetarnom takmičenju.

– Prvi utisak je osećaj ogromnog ponosa, zadovoljstva i časti. Ovo je ogromna odgovornost, ali nikad se nisam plašio izazova. Dajem uvek maksimum od sebe, kao što sam radio kao igrač, videćemo na kraju učinak – poručio je Peruničić .

Poslednjih sezona Peruničić se posvetio trenerskom radu u Crvenoj zvezdi. Klub je konstantno kuburio sa finansijama, pojedini igrači su uporedo sa obavezama u Zvezdi radili neke druge poslove i gotovo redovno na kraju sezone napuštali „brod koji tone“. Ni u takmičarskoj 2018/19 situacija neće biti ništa bolja; Zvezda će opet krenuti iz minusa, sa istim trenerom, od sada i selektorom Srbije.

– Znam da ću biti svoj i živeti za rukomet i reprezentaciju kao i do sad. Uvek sam težio ka boljem i većem cilju. Postoji jedna vrsta treme, ali nisam tremaroš. Najveći izazov koji prihvatam punog srca, stajaću iza svojih ciljeva i za njih sam spreman da poginem i neću tražiti druge razloge – podvukao je Peruničić.

– Momci koji su izneli teret u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, u izuzetno teškim uslovima, pokazali su ogroman motiv, srčanost, sve ono što smo bili izgubili. To su momci gde je prosek 20 godina, ali biće sigurno dopuna i izmena. Nisam neko ko će vraćati iskusne igrače i zvučna imena. Oni imaju dovoljno iskustva da iznesu teret igranja u reprezentaciji. Biće malih promena, meni su najbitniji fajteri. Ima momaka koji igraju u inostranstvu i koji su zanemareni, a sigurno mogu da daju svežu krv – najavio je Peruničić određene promene.

Punopravni saradnici

LJudi iz stručnog štaba kod novog selektora neće imati status pomoćnika već punopravnih saradnika: “ Imam puno godina u rukometu, ali ne i kao trener. Bio sam kritičar i očekujem kritike, a najmanje sam komentarisao način igre. Reprezentacije je stvar koju radiš ljudski kad dođeš iz velikog kluba. Uvek smo izlazili kao ratnici, raspoloženi i uvek su protivnici znali da ćemo igrati fajterski“, rekao je novi selektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari