Neverica na licima srpskih rukometaša, na poziv Tonija Đerone 1Foto: Starsport

EHF nedelju selektor rukometaša Srbije iskoristiće kako bi se uverio u igračke kvalitete debitanata.

Najbolji rukometaši Srbije vredno rade u trening centru u Staroj Pazovi. U petak će krenuti put Slovenije u kojo će odigrati dvomeč sa domaćinima.

EHF nedelju, Toni Đerona, selektor Srbije, iskoristiće ne samo da se uveri u formu nosilaca igre, već i u talenat, odnosno sposobnosti nekih novih lica.

Evropsko prvenstvo počinje za neka dva i po meseca i iskusni španski stručnjak želi da pokuša da maksimalno proširi rotaciju, pogotovo na bekovskim pozicijama.

Matija Nikolić biće jedna od dvojice debitanata u dvomeču sa reprezentacijom Slovenije. Mladi rukometaš ostao je zatečen saznanjem da je dobio poziv da se priključi „A“ reprezentaciji.

– Kada sam video poziv iz Rukometnog saveza Srbije, nisam odmah poverovao. Nekako sam bio zbunjen jer ga iskreno nisam očekivao. Ovo je moj san od kad sam bio dete, od kada sam počeo da se bavim rukometom. Izuzetna mi je čast što sam u ovoj grupi igrača, što je neko prepoznao moj talenat i moju igru. Kada sam postao svestan poziva, bio sam srećan kao malo dete – priznao je rukometaš Vardara.

– Osećam se odlično, srećan sam i uzbuđen. Jedva sam čekao da dođem, da vidim kako sve izgleda. Momci su super, lepo su me dočekali. Neke od njih poznajem od ranije, dok su me ostali prigrlili kao da sam ovde stalan.

Kao srednji bek, Nikolić će imait priliku da se nametne selektor Đeroni u dvomeću sa Slovenijom. Nakon povrede Stefana Dodića, odnosno oporavka od operacije kolena, Lara Kukić ostao je jedini organizator igre koji je u stanju da bude nosilac.

– Ova ekipa je na okupu nekoliko prvenstava, više godina su zajedno zbog svojih izvanrednih rezultata. Nema puno novih lica te mi je zbog toga i veća čast i na neki način privilegija što sam ovde. Tu sam da se dokažem, da mogu da odradim svoj deo posla. Pritisak postoji, ali verujem da mogu da budem značajan faktor u ekipi. Upao sam u ovu grupu, treba da se priviknem, ali i da pokažem da zaslužujem da ovde i ostanem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari